Het is altijd een goed teken
wanneer je laatste hap even lekker is als je eerste. Dat was het geval bij deze
kipsalade. Het is zo’n gerechtje waarvan je kan blijven eten. Gelukkig kan je
er ook wel wat mee variëren. Je kan de kipsalade eten tussen wraps – zoals wij
hebben gedaan – op pitabroodjes, je kan er koude pasta of quinoa onder mengen
of je kan hem natuurlijk ook gewoon zo eten.
Zo veel yummyness
heeft eigenlijk niks extra nodig.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 2 kipfilets
- 1 rode ui
- ¼ ijsbergsla
- 1 Granny Smith-appel
Groene mayonaise
- 1 ei
- 1 el mosterd
- 1,5 dl maïsolie
- 4 el natuuryoghurt
- 1 avocado
- 1 limoen
- Handvol verse basilicum
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Breng wat water aan de kook. Leg de kipfilets erin zodra het water kookt en
laat ze 10-15 minuten koken. Haal ze daarna uit het water en laat ze
afkoelen.
2.
Maak de groene mayonaise. Doe het ei en de mosterd in een maatbeker en mix met
de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie
toe. Pel en ontpit de avocado en voeg die toe, samen met de rest van de
ingrediënten: de yoghurt, het sap van de limoen, de basilicum, en peper en
zout. Mix tot een gladde dressing.
3.
Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve ringetjes. Was de ijsbergsla
en snijd hem grof. Was de groene appel en snijd hem in kleine blokjes. Pluis de
afgekoelde kipfilets met behulp van twee vorken.
4.
Doe alle ingrediënten in een grote kom, schep er voldoende van de groene
mayonaise bij en meng alles onder elkaar.
Reacties
Een reactie posten