Doorgaan naar hoofdcontent

Frisse kipsalade

Het is altijd een goed teken wanneer je laatste hap even lekker is als je eerste. Dat was het geval bij deze kipsalade. Het is zo’n gerechtje waarvan je kan blijven eten. Gelukkig kan je er ook wel wat mee variëren. Je kan de kipsalade eten tussen wraps – zoals wij hebben gedaan – op pitabroodjes, je kan er koude pasta of quinoa onder mengen of je kan hem natuurlijk ook gewoon zo eten.

Zo veel yummyness heeft eigenlijk niks extra nodig.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • ¼ ijsbergsla
  • 1 Granny Smith-appel
Groene mayonaise
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1,5 dl maïsolie
  • 4 el natuuryoghurt
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • Handvol verse basilicum
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Breng wat water aan de kook. Leg de kipfilets erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken. Haal ze daarna uit het water en laat ze afkoelen.

2. Maak de groene mayonaise. Doe het ei en de mosterd in een maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie toe. Pel en ontpit de avocado en voeg die toe, samen met de rest van de ingrediënten: de yoghurt, het sap van de limoen, de basilicum, en peper en zout. Mix tot een gladde dressing.

3. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve ringetjes. Was de ijsbergsla en snijd hem grof. Was de groene appel en snijd hem in kleine blokjes. Pluis de afgekoelde kipfilets met behulp van twee vorken.

4. Doe alle ingrediënten in een grote kom, schep er voldoende van de groene mayonaise bij en meng alles onder elkaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.