Doorgaan naar hoofdcontent

Frisse kipsalade

Het is altijd een goed teken wanneer je laatste hap even lekker is als je eerste. Dat was het geval bij deze kipsalade. Het is zo’n gerechtje waarvan je kan blijven eten. Gelukkig kan je er ook wel wat mee variëren. Je kan de kipsalade eten tussen wraps – zoals wij hebben gedaan – op pitabroodjes, je kan er koude pasta of quinoa onder mengen of je kan hem natuurlijk ook gewoon zo eten.

Zo veel yummyness heeft eigenlijk niks extra nodig.


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 2 kipfilets
 • 1 rode ui
 • ¼ ijsbergsla
 • 1 Granny Smith-appel
Groene mayonaise
 • 1 ei
 • 1 el mosterd
 • 1,5 dl maïsolie
 • 4 el natuuryoghurt
 • 1 avocado
 • 1 limoen
 • Handvol verse basilicum
 • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Breng wat water aan de kook. Leg de kipfilets erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken. Haal ze daarna uit het water en laat ze afkoelen.

2. Maak de groene mayonaise. Doe het ei en de mosterd in een maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie toe. Pel en ontpit de avocado en voeg die toe, samen met de rest van de ingrediënten: de yoghurt, het sap van de limoen, de basilicum, en peper en zout. Mix tot een gladde dressing.

3. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve ringetjes. Was de ijsbergsla en snijd hem grof. Was de groene appel en snijd hem in kleine blokjes. Pluis de afgekoelde kipfilets met behulp van twee vorken.

4. Doe alle ingrediënten in een grote kom, schep er voldoende van de groene mayonaise bij en meng alles onder elkaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…