Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants april-mei 2015

Zo zit je nog 40 dagen veggie te eten en te stressen over je eerste stagelessen. Zo geef je plots al vier weken écht les. Het is al twee maanden geleden dat ik m’n laatste Instagram Instants postte. En hoewel ik bergen werk heb verzet in die twee maanden én ik het gevoel heb een heel ander persoon te zijn geworden (ah ja, een leerkracht), is de Instagram-buit van twee maanden maar magertjes.

Ook van m’n voornemen om meer foto’s te nemen, is nog niets in huis gekomen. Deze maand dus geen Doelen-blogpost. De doelen van mei mogen gewoon mee naar juni!


Het lijkt een eeuwigheid geleden: begin april jaagden we de allerlaatste aflevering van Breaking Bad erdoor. Het zwarte gat dat volgde was zo onverbiddelijk dat ik ondertussen al helemaal opnieuw aan de serie ben begonnen. #oeps #omdathetkan

Mocht je dat nog niet hebben gedaan: ZIEN, die handel!


Op een mooie aprillige zondag kon ik kiezen tussen lesvoorbereidingen maken of diertjes gaan kijken met m’n favoriete dreumes.


Het werd uiteraard dat laatste. Wie kan er nu weerstaan aan die krulletjes?


Drie dagen voordat ik aan m’n stage zou beginnen, kreeg m’n liefje te horen dat hij – na een zoektocht van zes maanden – zijn droomjob te pakken had en drie dagen later (gelijktijdig met mij dus) al mocht beginnen. #bubblyplease


De eerste keer verbeteren! Ik vind dat dus serieus nog keitof, hé! Telkens wanneer mijn leerlingen een taak of toets hebben moeten maken, ben ik zó benieuwd naar hoe ze het hebben gedaan dat ik die meestal dezelfde dag nog verbeter.


Mijn lief is (een) superman! Die begint soms (vaker dan ik) zomaar uit zichzelf te strijken en is er dan nog eens veel beter in dan ik ook. Wat ik op dat moment aan het doen was? In de zetel aan het liggen. *Schaamt zich een beetje*


Wij zijn flexibel. Als de winkels in eigen land gesloten zijn (1 mei), dan trekken wij de grens over. En wat doe je als je een dagje in Eindhoven bent? Juist ja.


Op bezoek bij Ettie. Naar het schijnt gaat haar Corgi nóóit bij ‘vreemde’ mensen liggen. Ha! #hondenfluisteraar


Koekjes als lunch. Gewoon omdat het kan. En omdat ze gezond zijn!


Een ‘zomaarcadeautje’ van m’n toplief!


Op de school waar ik momenteel werk, hadden ze een kopie van m’n geboorteakte nodig. Ik wist niet dat je dat zomaar kon gaan afhalen op het stadhuis. Ik vond dit zo grappig geschreven. Alsof ik geboren ben in de tijd dat de dieren nog spraken!


Verwenontbijtje: Griekse yoghurt, cruesli en aardbeien. Net of je een taartje aan het eten bent!


Midden op de dag op een bankje in de zon kunnen lezen… Dat is dan #leerkrachtzijn


Op International Hamburger Day aten wij… zelfgemaakte pizza! #fail


Met mijn schoonmoeder en een vriendin van haar ging ik naar een soort van congres van Inge Rock. In de trein ernaartoe kwam ik te weten wat de titel was: ‘Help! Ik zoek een goed lief!’ #woot

Niet alleen heb ik al een goed lief, maar ik heb gemerkt dat ik ook écht te nuchter ben voor psychologisch gezwets. Ik zat er dus niet op m’n plaats, maar ik heb wél een topdag gehad


… waarin ik me heb kapotgelachen samen met deze twee toppers!

O ja, ik zou het belangrijkste nog vergeten: die goddelijke ‘koffies’ serveren ze bij Kaffeenini in de Nationalestraat in Antwerpen. En je kan er ook nog een taartje of (*kuch* en *kuch*) een bagel bij nemen. Daarvoor alleen al wil ik wel zes uur lang naar clichés over de liefde luisteren.

Reacties

 1. Toch wel veel leuke dingen gedaan tussen alle drukte door!

  En ja, die geboorteakte, ik moest daar ook mee lachen toen ik de mijne nodig had voor de administratie hier! Al heeft de jouwe precies nog ouderwetser taalgebruik :-) Zit er een verhaal achter je tweede en derde naam? Vernoemd naar meter/peter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is van twee maanden, hé. Ik heb toch meer mijn computerscherm gezien dan wat anders de afgelopen tijd. :-) Maar ik klaag zéker niet, want mijn eerste zomervakantie als leerkracht zit eraan te komen.

   Volgende week woensdag beginnen de leerlingen met hun proefwerken en op vrijdag heb ik zelf nog een examen en een evaluatiegesprek, en dan zit m'n hele opleiding erop. Daarna alleen nog examens verbeteren en klassenraden bijwonen vooraleer ik twee maanden kan gaan genieten. Zooooo'n luxe dus. :-)

   En ja, ik ben inderdaad vernoemd naar meter en peter. Stiekem vind ik mijn tweede naam zelf leuker dan m'n eerste. :-)

   Verwijderen
 2. Verbeteren, het saaiste onderdeel van mijn job! Ik heb gewoon te veel verbeterwerk en probeer het zo ver mogelijk voor mij uit te schuiven...
  Dus, als je zin hebt om te verbeteren, hier ligt er altijd wel een pakje te wachten... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, 't is nu ook niet dat er hier een tekort dreigt, hoor. ;-) Nog eventjes en 't is weeral vakantie, sé, schandaaalig! ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…