Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta ‘kip curry’

Ik bestel nooit nog pasta met kip en currysaus op restaurant. Deze zelfbedachte versie is honderd keer beter dan je eender waar kan eten. There, I said it! Nu jij, neem de proef maar eens op de som.

Er komt aan dit gerecht geen vetstof te pas. En volgens mij kan je de zure room ook gerust vervangen door Griekse yoghurt voor een nog iets gezondere versie.

PS De keuken is de enige plek waar ik zo arrogant durf te zijn, hoor.


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 2 kleine kipfilets
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 2 dikke wortelen
 • 1 potje (2,5 dl) zure room
 • 1 el mosterd
 • 2 el zoute sojasaus
 • 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
 • ½-1 el currypoeder, naar smaak
 • 1 el kurkuma
 • Peper
 • 160-180 g pasta, bv. spaghetti
Wat moet je doen?

1. Breng wat water samen met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilets erin zodra het water kookt en laat ze 10-15 minuten koken.

2. Neem er een mengkom bij en roer alle ingrediënten voor de saus (dus alles behalve de kip, wortelen en pasta) goed onder elkaar.

3. Schil de wortelen en snijd ze in fijne plakjes.

4. Haal de gare kipfilets uit het water en ‘pluis’ ze met behulp van twee vorken.

5. Breng het water waarin je de kipfilets hebt gekookt opnieuw aan de kook en kook er de pasta beetgaar in. Doe 6 minuten voor het einde van de kooktijd ook de wortelen bij in het water.

6. Giet de pasta en de wortelen af en meng er de gepluisde kip en de currysaus onder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…