Ik ben het meest fan van
rauwe courgette in een koude salade. Eerder deelde ik al deze courgettisalade met avocado, waarvoor ik spaghetti van courgette maakte. Deze keer maakte ik
linten, of tagliatelle van de courgette.
Dit gerecht bevat weinig ingrediënten, maar barst van de smaak. Echt waanzínnig lekker in zijn eenvoud! En verrassend vullend, dat ook.
Dit gerecht bevat weinig ingrediënten, maar barst van de smaak. Echt waanzínnig lekker in zijn eenvoud! En verrassend vullend, dat ook.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 courgette
- 50 g rucola
- Enkele halfzongedroogde tomaatjes
- Italiaanse vleeswaren, vb. parmaham; mortadella…
- Parmezaan of Grana Padano
Dressing
- 4 el olijfolie
- Sap van ½ citroen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl verse tijm
- Peper & zout
Wat moet je doen?
Begin minstens een uur op voorhand met
de eerste drie stappen.
1.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom.
2.
Was de courgette en maak er met behulp van een dunschiller linten van.
3.
Meng de courgettelinten onder de dressing en laat ze gedurende minstens een uur
marineren in de ijskast.
4.
Haal de kom uit de ijskast en meng de rucola onder de courgette. Lepel er ook wat
halfzongedroogde tomaatjes bij. Verdeel enkel plakken vlees over de salade en
werk hem met behulp van de dunschiller af met wat schilfers van de Parmezaan (of
Grana Padano).
Lekker met een stukje knapperig
stokbrood.
Reacties
Een reactie posten