De foto lijkt een beetje op
die van de linzenmousse maar omdat het toch weer net anders smaakt, wilde ik
dit recept ook delen. Ik blijf erbij: je kan nooit genoeg zelfgemaakte (veggie)
belegrecepten hebben. Het is zo’n makkelijke manier om calorieën te sparen.
Wat heb je nodig?
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt gewicht 250 g gram
- ½ mango, geschild en in blokjes gesneden.
- 1 kl mosterd
- 1 el kurkuma
- 1 el currypoeder
- Snuifje cayennepeper
- Zout
- Olijfolie
- Optioneel: verse basilicum
- Optioneel: enkele zongedroogde tomaten
Wat moet je doen?
Giet de kikkererwten af en spoel ze
onder water. Doe ze in de blender, samen met de rest van de ingrediënten, en
mix tot een smeuïg geheel.
Tip: bouw de olijfolie geleidelijk op.
Je kan steeds wat extra toevoegen, maar eruit halen gaat niet.
Reacties
Een reactie posten