Doorgaan naar hoofdcontent

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!

Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?

Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 500 g witte asperges
 • 200 g gepelde garnalen
 • ½ citroen
 • 2 eieren
 • Scheut natuurazijn
 • Peper & zout
 • 160-180 g kleine pastasoort
Peterseliepesto
 • Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselie
 • Bron van vitamine K: handvol verse spinazie
 • 50 g Grana Padano (of Parmezaan)
 • 125 g Griekse yoghurt
 • Peper & zout
 • Bron van vitamine K: olijfolie
Wat moet je doen?

1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender en mix tot een smeuïge ‘pesto’.

2. Breng gezouten water aan de kook en schil de asperges. Doe de pasta in het water zodra het kookt. Voeg (afhankelijk van de dikte) 8-10 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe.

3. Pocheer de eieren. Breng daarvoor een andere (hoge!) pot met water aan de kook. Zet het vuur stiller wanneer het water kookt, zodat er enkel nog kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen. Doe een genereuze scheut azijn in het water. Maak een waterkolk door met een garde in het water te roeren. Doe ondertussen elk van de eieren in een tasje.  Laat ze één voor één voorzichtig in het water glijden wanneer de draaikolk nog maar rustig draait. Haal de eieren na 3,5 minuten uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

4. Haal de gare asperges met een kooktang uit het water. Giet de pasta af en meng met de peterseliesaus.

5. Verdeel de peterseliepasta over twee borden. Schik er de asperges bovenop. Strooi de garnalen erover en besprenkel die met wat citroensap. Werk beide borden af met een gepocheerd ei en kruid het geheel nog eens met peper en zout.
Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…