Mijn werk voor de lerarenopleiding zit er helemaal op. Het laatste examen is achter de rug. Nu is het wachten tot de proclamatie op 26 juni om te horen wat het resultaat is. Er is gelukkig geen enkele van m’n rode haren die eraan twijfelt of het wel goed zou zijn.
Ook m’n
laatste les in Vorselaar heb ik vorige week gegeven. Nu staan er enkel nog wat
toezichten tijdens de examens, wat verbeterwerk en klassenraden op me te
wachten alvorens ik van m’n eerste grote vakantie als leerkracht kan gaan
genieten. Met dat in het vooruitzicht wegen die laatste loodjes een pak minder
zwaar.
Uiteraard
moest er tussen al het schoolgedoe ook nog worden gegeten. Kijk mee naar wat de
pot hier zoal schafte.
Pasta ‘kip curry’
De allerlekkerste pasta met kip in
curryroomsaus die bestaat! Klik voor het recept.
Pasta ‘tonijnsla’
Oftewel: koken uit de voorraadkast.
Lekker!
Mangohummus
Ik
vond het tijd voor nog eens een veggie belegreceptje. Je krijgt het morgen van
me.
Lasagne met zalm
en olijventapenade
Hier
zit een verhaal aan vast. Ik wilde voor ’s middags soep uit de diepvriezer
halen, maar die soep bleek verse tomatensaus te zijn. Dat ontdekte ik echter
pas toen ik ze helemaal had opgewarmd en er al een kom van had ingeschept. Ik
had geen tijd om nog iets anders te maken aangezien ik moest gaan lesgeven. Ik heb
een deel van de saus dus echt zo als soep opgegeten. Maar met het andere deel
van de saus wilde ik toch iets beters verzinnen voor ’s avonds. Deze lasagne
was het resultaat. Supercombinatie!
Zoete
aardappelsalade
Wanneer
de temperaturen niet echt meewerken tijdens slaatjestijd, kan je nog altijd
voor een lauwwarme salade gaan zoals deze. Erg lekker en vullend!
Wraps met
kipsalade
Eén
van de hoogtepunten van de afgelopen tijd! Qua kleur is deze salade niet zo
spannend (er zitten nu eenmaal veel groene ingrediënten in), maar qua smaak des
te meer! Je mag het recept snel verwachten!
Asperges met
peterseliepasta
En
deze voltreffer toverde ik op tafel als vitamine K-recept. Ga jij het nog uitproberen voor het aspergeseizoen weer eindigt?
Pasta pesto met
gegrilde groente (veggie)
Wanneer
ik de weekplanning maak, voorzie ik vaak voor één dag niets. Uit ervaring
weet ik dat er toch nog dingen zullen over zijn doordat de planning niet
helemaal perfect wordt gevolgd, je onverwacht een keer uit eten gaat of ergens wordt
uitgenodigd. Op zulke dagen eten we meestal iets als dit: heel simpel en onorigineel,
maar tegelijkertijd ook heel lekker.
Wat is jouw topgerecht van de
afgelopen tijd?
Zaterdag maakte ik een vegan tonijnsalade, verrassend lekker! De laatste tijd wordt hier niet zo uitgebreid gekookt, ik kijk al uit naar mijn verlof!
BeantwoordenVerwijderen'k Ben ook wel benieuwd naar de mangohummus, dat lijkt me een vreemde combinatie...
Oeh, vegan tonijnsalade, klinkt interessant! Kan ik het recept binnenkort op je blog vinden? :-)
VerwijderenIk kijk ook enorm uit naar de grote vakantie! Al heb ik het sinds week ook al wel wat minder druk dan de afgelopen tijd. :-)
Nu al proficiat met je diploma, super dat je er voor gegaan bent en er al meteen voldoening uithaalt! Je hebt wel snel gedaan met je examens, vind ik (ik was altijd tot eind juni bezig); starten jullie dan ook vrij vroeg of lagen ze allemaal dicht bij elkaar? Nu ja, hoe dan ook des te beter natuurlijk als het al gedaan is, kan je rustig beginnen genieten van je vakantie! :-)
BeantwoordenVerwijderenIk had deze keer maar één examen, voor de rest van de vakken moest ik opdrachten maken, die ik dan moest gaan verdedigen/uitleggen in een evaluatiegesprek, maar dat telt niet echt als examen vind ik. :-)
VerwijderenDit is sowieso ook anders omdat het volwassenonderwijs is, en dan nog eens grotendeels in afstand. In mijn 'normale' opleiding was ik ook altijd tot eind juni bezig.