Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 23-24: de laatste loodjes


Mijn werk voor de lerarenopleiding zit er helemaal op. Het laatste examen is achter de rug. Nu is het wachten tot de proclamatie op 26 juni om te horen wat het resultaat is. Er is gelukkig geen enkele van m’n rode haren die eraan twijfelt of het wel goed zou zijn.

Ook m’n laatste les in Vorselaar heb ik vorige week gegeven. Nu staan er enkel nog wat toezichten tijdens de examens, wat verbeterwerk en klassenraden op me te wachten alvorens ik van m’n eerste grote vakantie als leerkracht kan gaan genieten. Met dat in het vooruitzicht wegen die laatste loodjes een pak minder zwaar.

Uiteraard moest er tussen al het schoolgedoe ook nog worden gegeten. Kijk mee naar wat de pot hier zoal schafte.

Pasta ‘kip curry’


De allerlekkerste pasta met kip in curryroomsaus die bestaat! Klik voor het recept.

Pasta ‘tonijnsla’


Oftewel: koken uit de voorraadkast. Lekker!

Mangohummus


Ik vond het tijd voor nog eens een veggie belegreceptje. Je krijgt het morgen van me.

Lasagne met zalm en olijventapenade


Hier zit een verhaal aan vast. Ik wilde voor ’s middags soep uit de diepvriezer halen, maar die soep bleek verse tomatensaus te zijn. Dat ontdekte ik echter pas toen ik ze helemaal had opgewarmd en er al een kom van had ingeschept. Ik had geen tijd om nog iets anders te maken aangezien ik moest gaan lesgeven. Ik heb een deel van de saus dus echt zo als soep opgegeten. Maar met het andere deel van de saus wilde ik toch iets beters verzinnen voor ’s avonds. Deze lasagne was het resultaat. Supercombinatie!

Zoete aardappelsalade


Wanneer de temperaturen niet echt meewerken tijdens slaatjestijd, kan je nog altijd voor een lauwwarme salade gaan zoals deze. Erg lekker en vullend!

Wraps met kipsalade


Eén van de hoogtepunten van de afgelopen tijd! Qua kleur is deze salade niet zo spannend (er zitten nu eenmaal veel groene ingrediënten in), maar qua smaak des te meer! Je mag het recept snel verwachten!

Asperges met peterseliepasta


En deze voltreffer toverde ik op tafel als vitamine K-recept. Ga jij het nog uitproberen voor het aspergeseizoen weer eindigt?

Pasta pesto met gegrilde groente (veggie)


Wanneer ik de weekplanning maak, voorzie ik vaak voor één dag niets. Uit ervaring weet ik dat er toch nog dingen zullen over zijn doordat de planning niet helemaal perfect wordt gevolgd, je onverwacht een keer uit eten gaat of ergens wordt uitgenodigd. Op zulke dagen eten we meestal iets als dit: heel simpel en onorigineel, maar tegelijkertijd ook heel lekker.

Wat is jouw topgerecht van de afgelopen tijd?

Reacties

 1. Zaterdag maakte ik een vegan tonijnsalade, verrassend lekker! De laatste tijd wordt hier niet zo uitgebreid gekookt, ik kijk al uit naar mijn verlof!
  'k Ben ook wel benieuwd naar de mangohummus, dat lijkt me een vreemde combinatie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, vegan tonijnsalade, klinkt interessant! Kan ik het recept binnenkort op je blog vinden? :-)

   Ik kijk ook enorm uit naar de grote vakantie! Al heb ik het sinds week ook al wel wat minder druk dan de afgelopen tijd. :-)

   Verwijderen
 2. Nu al proficiat met je diploma, super dat je er voor gegaan bent en er al meteen voldoening uithaalt! Je hebt wel snel gedaan met je examens, vind ik (ik was altijd tot eind juni bezig); starten jullie dan ook vrij vroeg of lagen ze allemaal dicht bij elkaar? Nu ja, hoe dan ook des te beter natuurlijk als het al gedaan is, kan je rustig beginnen genieten van je vakantie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had deze keer maar één examen, voor de rest van de vakken moest ik opdrachten maken, die ik dan moest gaan verdedigen/uitleggen in een evaluatiegesprek, maar dat telt niet echt als examen vind ik. :-)

   Dit is sowieso ook anders omdat het volwassenonderwijs is, en dan nog eens grotendeels in afstand. In mijn 'normale' opleiding was ik ook altijd tot eind juni bezig.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…