Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van
dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme
zomerdag. Geniet er nog van!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 4 wraps
- ½ pak (250 g) witte asperges
- ½ komkommer
- 200 g hesp
- 3 eieren
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- Peterselie, vers of diepvries
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2.
Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook
de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3.
Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer
in kleine blokjes.
4.
Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges,
komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en
zout.
5.
Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op
en snijd ze doormidden.
Mmm, klinkt lekker.
BeantwoordenVerwijderenEn tegelijk ook: boehoe voor dat korte aspergeseizoen, waardoor ik dit pas volgend jaar kan uittesten! :-)