Een gezondere versie van
fastfood, voor cravings tijdens de zomermaanden.
Bij mijzelf is het al jaren,
en dan bedoel ik echt jàren, geleden dat ik nog een hamburger van McDonalds (of
Quick) heb gegeten. Ik hoop dus dat de saus de echte Bic Mac-saus een beetje
benadert. Ik zou het heel leuk vinden als meer ervaren hamburgereters mij dat
willen laten weten via de commentaar!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 300 g gehakt, bv. runder- of kippengehakt
- 1 rode ui
- IJsbergsla of Romeinse sla
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- Enkele zoetzure augurken
- Geraspte kaasmengeling met cheddar
- Peper & zout
‘Big Mac’-dressing
- 1,5 dl zure room
- 2 el pickles
- 1 el ketchup
- 1 kl mosterd
- 1 kl honing
- 1 kl paprikapoeder
Wat moet je doen?
1.
Meng alle ingrediënten voor de ‘Big Mac’-dressing.
2.
Was de sla en de komkommer. Snijd de sla in reepjes en de komkommer in blokjes.
Ontvel de tomaten en snijd ook die in blokjes. Pel de ui en snijd hem in fijne
halve ringen. Snijd de augurken in blokjes. Doe alle groenten in een grote kom.
3.
Bak het gehakt aan. Leg het warme gehakt op de groenten en verdeel er wat
gemalen kaasmengeling over.
4.
Werk de lauwwarme salade af met de ‘Big Mac’-dressing.
Reacties
Een reactie posten