Doorgaan naar hoofdcontent

Kippenburgers met kruidenmayonaise

Op dit moment zitten wij op het vliegtuig naar Berlijn, maar tussen het inpakken door heb ik deze blogpost nog snel uitgeschreven, want ik vond het hoog tijd om nog eens een recept te posten op m’n kookblog!

Een gezonde versie van ‘hamburgers’ met héél veel groentjes. Er zijn sowieso te veel groenten (en ook te veel kip) om twee pistolets mee te beleggen, maar de rest kan je er gewoon lekker naast eten.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 pistolets
  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 el honing
  • Kippenkruiden
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Kruidenmayonaise
  • 1 ei
  • ½ el mosterd
  • 125 ml maïsolie
  • ½ citroen
  • 1 kl currypoeder
  • Verse dragon
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Maak de kruidenmayonaise. Breek het ei in een maatbeker en schep de mosterd erbij. beide gedurende enkele seconden en voeg in een dun straaltje de Maïsolie toe tot je een egale mayonaise krijgt. Voeg het sap van een halve citroen, het currypoeder, en wat peper en zout toe. Snipper wat verse dragon en roer ook die onder de mayonaise.

2. Zet een grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken en grill beide groenten in de hete grillpan zonder vetstof. Haal de gegrilde aubergine- en courgetteplakken uit de pan, en kruid ze met peper en zout.

3. Snijd de venkel in dunne reepjes. Doe wat olijfolie in de grillpan en grill ook de venkel. Besprenkel de gare gegrilde venkel met olijfolie en laat eventjes karameliseren. Haal de venkel uit de pan.

4. Snijd de kipfilets in reepjes, kruid ze met kippenrkuiden en bak ook ze aan in de grillpan.

5. Snijd de pistolets doormidden, smeer er wat kruidenmayonaise op en beleg ze met wat de groenten en de kip. Eet de rest van de groenten en de kip erbij. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri