Doorgaan naar hoofdcontent

Kippenburgers met kruidenmayonaise

Op dit moment zitten wij op het vliegtuig naar Berlijn, maar tussen het inpakken door heb ik deze blogpost nog snel uitgeschreven, want ik vond het hoog tijd om nog eens een recept te posten op m’n kookblog!

Een gezonde versie van ‘hamburgers’ met héél veel groentjes. Er zijn sowieso te veel groenten (en ook te veel kip) om twee pistolets mee te beleggen, maar de rest kan je er gewoon lekker naast eten.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 pistolets
  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 el honing
  • Kippenkruiden
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Kruidenmayonaise
  • 1 ei
  • ½ el mosterd
  • 125 ml maïsolie
  • ½ citroen
  • 1 kl currypoeder
  • Verse dragon
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Maak de kruidenmayonaise. Breek het ei in een maatbeker en schep de mosterd erbij. beide gedurende enkele seconden en voeg in een dun straaltje de Maïsolie toe tot je een egale mayonaise krijgt. Voeg het sap van een halve citroen, het currypoeder, en wat peper en zout toe. Snipper wat verse dragon en roer ook die onder de mayonaise.

2. Zet een grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken en grill beide groenten in de hete grillpan zonder vetstof. Haal de gegrilde aubergine- en courgetteplakken uit de pan, en kruid ze met peper en zout.

3. Snijd de venkel in dunne reepjes. Doe wat olijfolie in de grillpan en grill ook de venkel. Besprenkel de gare gegrilde venkel met olijfolie en laat eventjes karameliseren. Haal de venkel uit de pan.

4. Snijd de kipfilets in reepjes, kruid ze met kippenrkuiden en bak ook ze aan in de grillpan.

5. Snijd de pistolets doormidden, smeer er wat kruidenmayonaise op en beleg ze met wat de groenten en de kip. Eet de rest van de groenten en de kip erbij. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.