Doorgaan naar hoofdcontent

Tagliatelle met zalmsaus

Voor mij is dit de ultieme pasta met zalmsaus. Zoals je wellicht aan de ingrediënten kan zien, maak ik de saus op basis van een bechamel. Niet de meest lichte optie dus, maar wel een hele lekkere!

Ik vind het moeilijk om voor de boter en melk voor de saus hoeveelheden mee te geven. Dat doe ik echt op het zicht. Misschien kan dit je helpen om het in te schatten: het is zeker niet de bedoeling dat de pasta zwemt in de saus, hij moet gewoon bedekt zijn met een laagje.

Wanneer je ’t nóg lekkerder en luxueuzer wil: werk de pasta helemaal op het einde dan eens af met wat gepelde grijze garnalen. Goddelijkheid.


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 160-180 g tagliatelle
 • 250 g zalmfilet
 • 1 kleine courgette
 • 250 g champignons
 • 1 kl tijm
 • Peper & zout
 • Bakboter
Roze saus
 • Bakboter
 • 1 el maïzena
 • Melk
 • ½ el tomatenpuree
 • 100 g geraspte kaas, bv. Emmental
 • ½ citroen
 • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de gewassen courgette en de champignons in kleine blokjes. Bak beide aan in bakboter. Kruid de groenten met de tijm, peper en zout. Zet het vuur uit wanneer de groenten een kleurtje hebben.

2. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water.

3. Maak de saus. Smelt wat boter in een pot en voeg de maïzena toe. Roer beide met een garde onder elkaar. Laat het mengsel een paar seconden ‘drogen’ tot een koekjesgeur vrijkomt. Voeg dan wat melk toe. Roer met de garde zodat er geen klonters ontstaan. Wanneer de saus voldoende is ingedikt, mag het vuur uit. Roer de tomatenpuree en kaas onder de saus, en breng ze op smaak met wat peper, zout en citroensap.

4. Doe de pasta en groenten bij de saus. Snijd de zalmfilet in blokjes en voeg ook die toe. De zalm zal garen en nog verder uit elkaar vallen door de warmte van de saus.

5. Dien op en geniet ervan!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…