Doorgaan naar hoofdcontent

Tagliatelle met zalmsaus

Voor mij is dit de ultieme pasta met zalmsaus. Zoals je wellicht aan de ingrediënten kan zien, maak ik de saus op basis van een bechamel. Niet de meest lichte optie dus, maar wel een hele lekkere!

Ik vind het moeilijk om voor de boter en melk voor de saus hoeveelheden mee te geven. Dat doe ik echt op het zicht. Misschien kan dit je helpen om het in te schatten: het is zeker niet de bedoeling dat de pasta zwemt in de saus, hij moet gewoon bedekt zijn met een laagje.

Wanneer je ’t nóg lekkerder en luxueuzer wil: werk de pasta helemaal op het einde dan eens af met wat gepelde grijze garnalen. Goddelijkheid.


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 160-180 g tagliatelle
 • 250 g zalmfilet
 • 1 kleine courgette
 • 250 g champignons
 • 1 kl tijm
 • Peper & zout
 • Bakboter
Roze saus
 • Bakboter
 • 1 el maïzena
 • Melk
 • ½ el tomatenpuree
 • 100 g geraspte kaas, bv. Emmental
 • ½ citroen
 • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de gewassen courgette en de champignons in kleine blokjes. Bak beide aan in bakboter. Kruid de groenten met de tijm, peper en zout. Zet het vuur uit wanneer de groenten een kleurtje hebben.

2. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water.

3. Maak de saus. Smelt wat boter in een pot en voeg de maïzena toe. Roer beide met een garde onder elkaar. Laat het mengsel een paar seconden ‘drogen’ tot een koekjesgeur vrijkomt. Voeg dan wat melk toe. Roer met de garde zodat er geen klonters ontstaan. Wanneer de saus voldoende is ingedikt, mag het vuur uit. Roer de tomatenpuree en kaas onder de saus, en breng ze op smaak met wat peper, zout en citroensap.

4. Doe de pasta en groenten bij de saus. Snijd de zalmfilet in blokjes en voeg ook die toe. De zalm zal garen en nog verder uit elkaar vallen door de warmte van de saus.

5. Dien op en geniet ervan!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.