Voor mij is dit de ultieme
pasta met zalmsaus. Zoals je wellicht aan de ingrediënten kan zien, maak ik de
saus op basis van een bechamel. Niet de meest lichte optie dus, maar wel een
hele lekkere!
Ik vind het moeilijk om voor
de boter en melk voor de saus hoeveelheden mee te geven. Dat doe ik echt op het
zicht. Misschien kan dit je helpen om het in te schatten: het is zeker niet de
bedoeling dat de pasta zwemt in de saus, hij moet gewoon bedekt zijn met een
laagje.
Wanneer je ’t nóg lekkerder
en luxueuzer wil: werk de pasta helemaal op het einde dan eens af met wat gepelde
grijze garnalen. Goddelijkheid.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 160-180 g tagliatelle
- 250 g zalmfilet
- 1 kleine courgette
- 250 g champignons
- 1 kl tijm
- Peper & zout
- Bakboter
Roze saus
- Bakboter
- 1 el maïzena
- Melk
- ½ el tomatenpuree
- 100 g geraspte kaas, bv. Emmental
- ½ citroen
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Snijd de gewassen courgette en de champignons in kleine blokjes. Bak beide aan
in bakboter. Kruid de groenten met de tijm, peper en zout. Zet het vuur uit wanneer de groenten een kleurtje
hebben.
2.
Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water.
3.
Maak de saus. Smelt wat boter in een pot en voeg de maïzena toe. Roer beide met
een garde onder elkaar. Laat het mengsel een paar seconden ‘drogen’ tot een
koekjesgeur vrijkomt. Voeg dan wat melk toe. Roer met de garde zodat er geen klonters
ontstaan. Wanneer de saus voldoende is ingedikt, mag het vuur uit. Roer de tomatenpuree
en kaas onder de saus, en breng ze op smaak met wat peper, zout en citroensap.
4.
Doe de pasta en groenten bij de saus. Snijd de zalmfilet in blokjes en voeg ook
die toe. De zalm zal garen en nog verder uit elkaar vallen door de
warmte van de saus.
5.
Dien op en geniet ervan!
Mmmmm... klinkt overheerlijk!
BeantwoordenVerwijderen