Doorgaan naar hoofdcontent

Week 26-27: hallo hitte!

De temperaturen zijn inmiddels weer een beetje gezakt, maar o, wat heb ik genoten de afgelopen dagen. Ik ben een echt zomerkind! Oké, 38 graden hoeft het voor mij nu ook niet de hele zomer lang te zijn, maar de 25 die we nu hebben, voelt voor mij al een beetje fris.

Een bijkomend voordeel van de warmte vind ik dat ik minder honger heb dan normaal. Aan een simpel slaatje heb ik meer dan genoeg. Deze week vind je dus vooral slaatjesinspiratie hier!

Spaghetti carbonara


Hoewel ik het een beetje zonde vind, mag je voor de lekkerste spaghetti carbonara toch echt wel alleen maar het geel van het ei gebruiken.

Wraps met aspergesla


Een geslaagde afsluiter van het aspergeseizoen! Klik voor het recept.

Oil & Vinegar-pasta


Oil& Vinegar-kruiden hebben mij al vaak gered van het frituur op momenten dat ik pas na 20.00 uur thuiskwam en nog moest beginnen koken. Deze pasta stond letterlijk in tien minuten op tafel. Misschien moet ik eens een Oil &Vinegar-inspiratie-artikel schrijven?

En toen werd het echt HEET! Groentjes inslaan en naar hartenlust combineren en experimenteren dus…

Salade met witloof en gerookte zalm


met zalm…

‘Big Mac’-salade


met gehakt…

Salade un peu niçoise


en met tonijn!

Reacties

  1. Waarom is het zonde om enkel het eigeel te gebruiken? Dat is toch het beste excuus om meteen chocomousse te maken met de eiwitten, niet? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's waar, maar dan heb je weer meer dan 1 eiwit nodig, waardoor je met een eigeel-overschot komt te zitten en je verplicht bent om sabayon of zo te maken. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.