Doorgaan naar hoofdcontent

Week 26-27: hallo hitte!

De temperaturen zijn inmiddels weer een beetje gezakt, maar o, wat heb ik genoten de afgelopen dagen. Ik ben een echt zomerkind! Oké, 38 graden hoeft het voor mij nu ook niet de hele zomer lang te zijn, maar de 25 die we nu hebben, voelt voor mij al een beetje fris.

Een bijkomend voordeel van de warmte vind ik dat ik minder honger heb dan normaal. Aan een simpel slaatje heb ik meer dan genoeg. Deze week vind je dus vooral slaatjesinspiratie hier!

Spaghetti carbonara


Hoewel ik het een beetje zonde vind, mag je voor de lekkerste spaghetti carbonara toch echt wel alleen maar het geel van het ei gebruiken.

Wraps met aspergesla


Een geslaagde afsluiter van het aspergeseizoen! Klik voor het recept.

Oil & Vinegar-pasta


Oil& Vinegar-kruiden hebben mij al vaak gered van het frituur op momenten dat ik pas na 20.00 uur thuiskwam en nog moest beginnen koken. Deze pasta stond letterlijk in tien minuten op tafel. Misschien moet ik eens een Oil &Vinegar-inspiratie-artikel schrijven?

En toen werd het echt HEET! Groentjes inslaan en naar hartenlust combineren en experimenteren dus…

Salade met witloof en gerookte zalm


met zalm…

‘Big Mac’-salade


met gehakt…

Salade un peu niçoise


en met tonijn!

Reacties

  1. Waarom is het zonde om enkel het eigeel te gebruiken? Dat is toch het beste excuus om meteen chocomousse te maken met de eiwitten, niet? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's waar, maar dan heb je weer meer dan 1 eiwit nodig, waardoor je met een eigeel-overschot komt te zitten en je verplicht bent om sabayon of zo te maken. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…