De temperaturen
zijn inmiddels weer een beetje gezakt, maar o, wat heb ik genoten de afgelopen dagen.
Ik ben een echt zomerkind! Oké, 38 graden hoeft het voor mij nu ook niet de
hele zomer lang te zijn, maar de 25 die we nu hebben, voelt voor mij al een
beetje fris.
Een bijkomend
voordeel van de warmte vind ik dat ik minder honger heb dan normaal. Aan een
simpel slaatje heb ik meer dan genoeg. Deze week vind je dus vooral
slaatjesinspiratie hier!
Spaghetti carbonara
Hoewel ik het een beetje zonde vind,
mag je voor de lekkerste spaghetti carbonara toch echt wel alleen maar het geel
van het ei gebruiken.
Wraps met aspergesla
Een geslaagde afsluiter van het
aspergeseizoen! Klik voor het recept.
Oil & Vinegar-pasta
Oil& Vinegar-kruiden hebben mij al vaak gered van het frituur op momenten dat
ik pas na 20.00 uur thuiskwam en nog moest beginnen koken. Deze pasta stond
letterlijk in tien minuten op tafel. Misschien moet ik eens een Oil &Vinegar-inspiratie-artikel schrijven?
En
toen werd het echt HEET! Groentjes inslaan en naar hartenlust combineren en experimenteren
dus…
Salade met witloof
en gerookte zalm
met
zalm…
‘Big Mac’-salade
met
gehakt…
Salade un peu niçoise
en met tonijn!
Waarom is het zonde om enkel het eigeel te gebruiken? Dat is toch het beste excuus om meteen chocomousse te maken met de eiwitten, niet? ;-)
BeantwoordenVerwijderenDa's waar, maar dan heb je weer meer dan 1 eiwit nodig, waardoor je met een eigeel-overschot komt te zitten en je verplicht bent om sabayon of zo te maken. ;-)
Verwijderen