Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 29-30: avant Sedan

Hé, nog eens een blogpost op aMuse Rouge?

Joah, het was eventjes stil hier op de voorgrond. Maar dat komt omdat het op de achtergrond druk is! Een nieuwe blog in elkaar knutselen is niet niks voor een (easily frustrated) HTML newbie... Ik heb hem helaas dan ook niet afgekregen voor onze reisjes.

Wanneer je dit leest, ben ik immers met mijn vriend en zijn nonkel & tante onderweg naar Sedan. Een cadeau van hen, nog voor het afstuderen van m’n vriend. Waarom Sedan? Omdat daar een super lekker restaurant zou zijn in een oud fort. Ik beschouw het liever als la gourmandise flamande dan decadentie. Ahum.

Op zondag komen we terug van Frankrijk en op dinsdag vertrekken we met z’n tweetjes naar Berlijn. Amuserouge.be moet dus nog even wachten tot augustus. Voor nu kan ik je enkel wat eetinspiratie aanbieden in een vertrouwde lay-out. Toch ook niet slecht voor een druilerige zaterdag, hé?


Creamy One Pot Pasta (veggie)


In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bevat deze pasta geen room. Melk verricht wonderen wanneer je er je pasta in gaarkookt.

Spaghetti met venkel


Spaghetti met de minst favoriete groente van m’n liefje. Je zou haast gaan denken dat ik het expres doe…

Pitapizza’s met tonijn


Koken uit de voorraadkast op een inspiratieloze dag.

Salade met meloen en garnalen


Ik hartje fruit! Héérlijk zomerse combinatie dit.

Pitapizza’s met spekjes


Er waren natuurlijk nog pitabroodjes over. Dan nog maar eens pizzaatjes. Wel met andere ingrediënten deze keer.

Pasta Parmigiana (veggie)


Yuhuum! Telkens wanneer ik Parmigiana maak besef ik dat ik eigenlijk elke week Parmigiana zou willen maken. Ik voegde trouwens eens veggie gehakt toe.

Kippenburger met kruidenmayonaise


Een idee dat ik al heel lang eens wilde uitproberen. ‘Burgers’ met kipfilet en mediterrane groenten. Ontzettend geslaagd! Ik probeer het recept nog uit te schrijven vooraleer we naar Berlijn vertrekken (maar ik beloof niks).

Reacties

  1. Mmm, die burgers zien er echt lekker uit! Ben al benieuwd naar het recept.
    Maar vooral: geniet van Berlijn, zo'n zalige stad (en eentje waar ik echt nog eens terug naar toe wil, al veel te lang geleden!).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…