Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 29-30: avant Sedan

Hé, nog eens een blogpost op aMuse Rouge?

Joah, het was eventjes stil hier op de voorgrond. Maar dat komt omdat het op de achtergrond druk is! Een nieuwe blog in elkaar knutselen is niet niks voor een (easily frustrated) HTML newbie... Ik heb hem helaas dan ook niet afgekregen voor onze reisjes.

Wanneer je dit leest, ben ik immers met mijn vriend en zijn nonkel & tante onderweg naar Sedan. Een cadeau van hen, nog voor het afstuderen van m’n vriend. Waarom Sedan? Omdat daar een super lekker restaurant zou zijn in een oud fort. Ik beschouw het liever als la gourmandise flamande dan decadentie. Ahum.

Op zondag komen we terug van Frankrijk en op dinsdag vertrekken we met z’n tweetjes naar Berlijn. Amuserouge.be moet dus nog even wachten tot augustus. Voor nu kan ik je enkel wat eetinspiratie aanbieden in een vertrouwde lay-out. Toch ook niet slecht voor een druilerige zaterdag, hé?


Creamy One Pot Pasta (veggie)


In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bevat deze pasta geen room. Melk verricht wonderen wanneer je er je pasta in gaarkookt.

Spaghetti met venkel


Spaghetti met de minst favoriete groente van m’n liefje. Je zou haast gaan denken dat ik het expres doe…

Pitapizza’s met tonijn


Koken uit de voorraadkast op een inspiratieloze dag.

Salade met meloen en garnalen


Ik hartje fruit! Héérlijk zomerse combinatie dit.

Pitapizza’s met spekjes


Er waren natuurlijk nog pitabroodjes over. Dan nog maar eens pizzaatjes. Wel met andere ingrediënten deze keer.

Pasta Parmigiana (veggie)


Yuhuum! Telkens wanneer ik Parmigiana maak besef ik dat ik eigenlijk elke week Parmigiana zou willen maken. Ik voegde trouwens eens veggie gehakt toe.

Kippenburger met kruidenmayonaise


Een idee dat ik al heel lang eens wilde uitproberen. ‘Burgers’ met kipfilet en mediterrane groenten. Ontzettend geslaagd! Ik probeer het recept nog uit te schrijven vooraleer we naar Berlijn vertrekken (maar ik beloof niks).

Reacties

  1. Mmm, die burgers zien er echt lekker uit! Ben al benieuwd naar het recept.
    Maar vooral: geniet van Berlijn, zo'n zalige stad (en eentje waar ik echt nog eens terug naar toe wil, al veel te lang geleden!).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…