Doorgaan naar hoofdcontent

Zomerdoelen 2015 (+ closet sale!)

Terugblik doelen mei & juni

Omdat ik het in mei te druk had met m’n lerarenopleiding en mijn interimopdracht als leerkracht Engels was er van de doelen die ik mezelf begin mei had opgelegd niet veel in huis gekomen. Ik nam ze dus nog een maandje mee. Hoe is het er ondertussen mee gesteld en wat zijn m’n nieuwe doelen? Lees mee!

1. Meer foto’s maken
Ik vind dat dit gelukt is! Ik heb de laatste weken absoluut meer foto’s gemaakt. Veel met m’n smartphone – getuige daarvan was mijn laatste Instagram-blogpost – maar ook enkele met m’n spiegelreflex. Bijvoorbeeld van een uitje naar de speeltuin met – zeg nu zelf – de meest fotogenieke zusjes die er maar zijn!


2. Elke dag dat het mooi weer is naar buiten gaan
Dit doel is gelukt in die zin dat ik elke dag zo’n kwartier moest wandelen van en naar de auto om naar m’n school te gaan. Maar ik weet dat dat een beetje valsspelen is. Gelukkig heb ik nu een hele zomer om zonlicht te absorberen!

3. Solliciteren, solliciteren, solliciteren
Oké, deze was dus eigenlijk wel al gelukt in mei aangezien ik dan de interimopdracht te pakken heb gekregen. Hopelijk heb ik in september evenveel geluk…

Zomerdoelen

Deze keer maak ik geen maanddoelen, maar zomerdoelen.

1. Eigen domeinnaam + nieuwe lay-out voor aMuse Rouge
Meteen de moeilijkste op de eerste plaats. Aangezien het achter-de-schermengedeelte van een blog niet mijn sterkste kant is, verwacht ik hier heel lang mee bezig te zijn. Ik heb er wel zin in! Zeg ik nu, tot ik het eerste HTML-probleem tegenkom.

2. Closet sale!
Je kan als vrouw blijkbaar tóch echt wel te veel kleding, schoenen en handtassen hebben. Wanneer je kasten te klein worden, weet je dat het tijd is om het probleem aan te pakken. Daarom verkoop ik een heel deel van m’n spullen aan là-àà-àààge prijsjes, en wel via deze Facebookgroep. Kom jij eens piepen?

3. 10.000 stappen per dag
Tijdens de zomervakantie hoop ik gemiddeld 10.000 stappen per dag te kunnen zetten! Mijn Jawbone Up is al besteld, nu nog een nieuwe smartphone waarmee de fancy shmancy stappensteller compatibel is. Ik moet er trouwens sowieso een nieuwe hebben, hoor. De mijne blokkeert constant. Ik ben nog nét niet zo gek om speciaal voor de Jawbone Up een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Reacties

  1. Hehe, een nieuwe smartphone enkel voor die Jawbone Up zou er misschien inderdaad een beetje over zijn :-)

    Leuk dat die eigen domeinnaam ook een doel is; ik ben heel benieuwd! Eén tip: als je naar wordpress.org overstapt en voor de import van je blogger-berichten werkt met Blogger Importer Extended, pas importeren wanneer je zeker bent dat alles mag overgezet worden! Ik dacht namelijk dat je nadien gewoon een tweede import kon doen van je nieuwst verschenen berichten (vanuit het idee: ik werk rustig achter de schermen aan de nieuwe blog, maar blijf ondertussen posten op mijn oude blog). Dat gaat dus niet... Met als gevolg dat ik door een oplossing te zoeken alles wat wél al geïmporteerd was ook heb verwijderd en nu helemaal niks meer heb. Er zal waarschijnlijk wel een oplossing voor bestaan, die ik ga zoeken als ik wat meer tijd heb. Maar bon, als je dat geprul kan vermijden, is het wel een pak praktischer :-)

    En succes met het zomersolliciteren!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.