Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat:
 • het thema in orde is (it's sooo pretty!)
 • het logo is gemaakt
 • de lettertypes- en groottes zijn gekozen
 • de knopen over de kleuren zijn doorgehakt
 • mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansje
Niet goed omdat:
 • ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpress
 • ik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellen
 • en vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassen
Met dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK!

Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst.

Mijn opties:

1. Mijn nieuwe blog nu al online zetten, daar ook nieuwe blogposts publiceren en ondertussen op een heel gezapig tempo verder werken aan de lay-out van de oude blogposts.
 • Voorde(e)l(en):
  • ik kan mijn nieuwe blog nu al tonen! Yay, hoera, sunshine, lollipops and rainbows!
 • Nade(e)l(en)/
  • de perfectionist in mij krijgt een zenuwinzinking
  • het risico bestaat dat ik de lay-out van de oude blogposts nooit meer optimaliseer, want: ‘whatever, nu hebben jullie ze toch al gezien, imperfect en al
2. Op een rustig tempo verder werken aan m’n nieuwe blog.
 • Voorde(e)l(en):
  • mijn blog is echt helemaal af wanneer jullie hem te zien krijgen
  • mijn blog is perfect geoptimaliseerd voor Google
 • Nade(e)l(en):
  • ik ga gedurende een aantal weken waarschijnlijk amper tijd hebben om nieuwe blogposts te schrijven
  • commentaren die nu nog op m’n oude blog komen kan ik niet meer overzetten naar m’n nieuwe
Momenteel bevind ik mij ergens tussen IK WEET NIET WAT IK MOET DOEN en HELP!

Reacties

 1. Ik zou gaan voor: de blog online zetten (je kan ons niet nieuwsgierig maken en dan niets laten zien!) en op je eigen tempo alles verder goed zetten... Je nieuwe blogberichten zullen meteen goed staan en je bent wellicht zelf zo trots op het resultaat dat je het zo snel mogelijk wilt delen?
  Ik ben benie-hieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu online zetten, want:
  - je innerlijke perfectionist gaat sowieso nooit tevreden zijn: ofwel staat niet alles al meteen perfect, ofwel moet je handmatig nog alle berichten die in tussentijd verschijnen overzetten en ben je de bijhorende reacties kwijt. Dat in orde zetten van je berichten moet je hoe dan ook doen, terwijl dat handmatig overzetten extra werk is dat je je aandoet door nog niet over te schakelen.
  - de perfectionist in jezelf gaat die layout hoe dan ook nog willen aanpassen, of wij het nu al gezien hebben of niet. 't Zal vermoed ik hoogstens wat trager gaan, maar dat is eigenlijk beter gezien je huidige werkritme.
  - dat je je SEO nog moet aanpassen wilt waarschijnlijk zeggen dat hij nu ook niet perfect Google-geoptimaliseerd is, niet? Dus wat maakt het uit dat dat bij de nieuwe blog nog niet meteen zo is als het bij de oude al niet zo was? Mensen die nu iets zoeken komen er dan niet minder makkelijk op uit; hoogstens even makkelijk/moeilijk en bij de al aangepaste berichten zelfs makkelijker.
  - hoe langer je wacht, hoe hoger je de verwachtingen maakt en je wilt toch niet dat wij teleurgesteld gaan zijn, toch? ;-) Want voor alle duidelijkheid: wij zijn hééél nieuwsgierig!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Pasta met kip in pittige tomatensaus

Dit gerecht is enkele weken geleden ontstaan, wanneer we voor onze reis nog enkele verdwaalde ingrediënten in onze ijskast hadden liggen. Ik zei toen dat ik die ingrediënten in het vervolg zeker opzettelijk zou meebrengen. Dit is echt zo’n gerechtje dat van mij permanent in het weekmenu zou mogen. Nu ja, als ik geen foodblog had en ‘verplicht’ was om steeds nieuwe dingen te maken dan.
Door de mascarpone in de saus is dit receptje iets calorierijker dan dat je van mij gewoon bent. In principe kan je die wel weglaten, maar hij maakt de saus eigenlijk echt lekkerder!
Wist je trouwens dat je mascarpone gewoon kan invriezen en daarna in bevroren vorm weer gebruiken? Dat gaat uiteraard niet in desserts, maar je kan hem bijvoorbeeld wel gewoon laten smelten in een saus.Wat heb je nodig (2 personen)? 160-180 pasta, bv. spaghetti 1 kipfilet1 grote ui2 teentjes knoflook200 g verse spinazie2 tomaten1 klein potje tomatenpuree150 ml tomatenpassata, bv. Tomato Frito2 el mascarpone (of Griekse yoghurt)1…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…