Doorgaan naar hoofdcontent

Juli in foto's

Een iets andere invulling van m’n oude Instagram Instants-blogposts. In dit overzicht staan namelijk niet alleen Instagram-foto’s, maar ook foto’s die ik met m’n gewone camera heb genomen en nog niet heb gedeeld.

Dit was mijn juli.

De Tour de France geeft mij het ultieme zomergevoel. Omdat ik dit jaar niet aan het werk of op reis was, heb ik bijna naar elke etappe kunnen kijken, compleet van begin tot eind. En ’s avonds dan ook nog eens naar ‘Vive le vélo’. Genieten!

Als kers op de taart reed de Tour dit jaar door mijn stad. #tourlier

Ik maakte nog eens bananenbrood en gebruikte daarvoor uiteraard mijn eigen basisrecept, waaraan ik twee eetlepels cacaopoeder toevoegde.

Ik nam voor het eerst Tony’s chocolade mee uit de Albert Heijn. O-o… Gelukkig hebben ze geen Tony’s in mijn ‘gewoonlijke’ supermarkt.

Deze foto zette ik op Instagram met het onderschrift ‘To do today: absolutely nothing’. Het komt niet vaak voor, maar ik had absoluut niks te doen die dag. Het huishouden was onder controle, ik lag netjes op schema met m’n blog en uiteraard moest ik niet werken. Er zat voor mij dus niets anders op dan lezen, lezen en nog eens lezen. HEERLIJK. Echt zo’n vakantiedag zoals een vakantiedag hoort te zijn.

In juli reviewde ik enkele boeken. Ondertussen heb ik er nog zo’n vijf uitgelezen, dus het wordt alweer tijd voor een nieuwe ‘aMuse Rouge leest’.

Nadat hij al zo’n jaar op m’n verlanglijstje stond kocht ik dan eindelijk de Jawbone UP en ik ben er zo blij mee! Nu al één van de beste aankopen van dit jaar.

Uit eten in Den Draaiboom in Lier. Ik nam bruschetta met rundvlees. 

Pan porn. Voor ik de NARS Orgasm had, was dit m’n lievelingsblush, en dat kan je wel zien. Ik kocht hem ondertussen al jaren geleden bij The Body Shop. De kleur kan ik niet meer aflezen omdat het doosje zo versleten is. Misschien wordt het eens tijd om afscheid te nemen.

Liefde voor streepjes. Links een kleedje, rechts een peplum top. Beide van H&M.

Zelf lust ik enkel mozzarella en Parmezaan/Grana Padano wat kaas betreft, maar m’n lief kan ik bijna geen groter plezier doen dan door een gerecht te maken waarin kaas de hoofdrol speelt. Daarom maakte ik in juli voor hem twee keer een salade met geitenkaas. Ook de liefde van mijn man gaat door de maag.

Mijn lief mocht voor zijn blog meedoen aan een Kingsman make-over battle en won! Zijn prijs? Een op maat gemaakt kostuum ter waarde van zo’n 700 euro… #saywhaaat Ik was de fotograaf van dienst toen hij zijn kostuum mocht gaan samenstellen. Dit is een sneak preview, maar veel meer foto's volgen op zijn (intussen nieuwe) blog!

#grootheidswaanzin

De lieve nonkel & tante van mijn vriend namen ons mee naar Sedan… om te gaan dineren in het restaurant van dit hotel. Zij hadden daar namelijk al goede ervaringen mee en ze hebben geen greintje overdreven. Wat. Was. Het. Lekker! Dit was het hapje.

Mijn vriend en ik namen hetzelfde voorgerecht: kalfstartaar met truffelolie, rode linzen en kaviaar.

Zijn tante nam een uiensoepje met schuim van Parmezaan.

En de nonkel koos voor maki met ham en roomkaas-mousse.

Ook als hoofdgerecht kozen mijn vriend en ik voor hetzelfde: gekarameliseerd varkensvlees met ahornsiroop en puree met crunchy uitjes.

Zijn tante ging voor zalmforel met bonenpuree en koriander.

En zijn nonkel koos kip in een deegkorst met brandade van aardappel.

Eén en al chocolade. Uiteraard was dit mijn dessert.

De nonkel ging voor een ‘café gourmand’.

En mijn vriend en zijn tante kozen kaas.

Mijn eerste hartige pannenkoek ooit at ik de volgende dag in Charleville-Mézières. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zo ziet 5,5 jaar samen eruit wanneer je er net een vermoeiende eerste dag in Berlijn hebt opzitten. Starring mijn lief als ‘de vrolijke ananas’.

Meer (en betere) foto’s van Berlijn volgen trouwens nog in een aparte blogpost.

Hopelijk had jij net zon leuke eerste zomermaand. En dat het genieten mag doorgaan in augustus!

Reacties

  1. Heerlijk, een dagje alleen maar lezen!
    Ik ben benieuwd naar je Berlijn-update, ooit wil ik daar ook eens naartoe :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, die grootheidswaanzin :-)

    Ziet er mij een zalige maand juli uit alleszins!

    En, proficiat voor je vriend :-) Sowieso al leuk dat hij met zo'n battle mag meedoen, laat staan dan dat hij nog eens zo'n sjieke prijs wint!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri