Doorgaan naar hoofdcontent

Juli in foto's

Een iets andere invulling van m’n oude Instagram Instants-blogposts. In dit overzicht staan namelijk niet alleen Instagram-foto’s, maar ook foto’s die ik met m’n gewone camera heb genomen en nog niet heb gedeeld.

Dit was mijn juli.

De Tour de France geeft mij het ultieme zomergevoel. Omdat ik dit jaar niet aan het werk of op reis was, heb ik bijna naar elke etappe kunnen kijken, compleet van begin tot eind. En ’s avonds dan ook nog eens naar ‘Vive le vélo’. Genieten!

Als kers op de taart reed de Tour dit jaar door mijn stad. #tourlier

Ik maakte nog eens bananenbrood en gebruikte daarvoor uiteraard mijn eigen basisrecept, waaraan ik twee eetlepels cacaopoeder toevoegde.

Ik nam voor het eerst Tony’s chocolade mee uit de Albert Heijn. O-o… Gelukkig hebben ze geen Tony’s in mijn ‘gewoonlijke’ supermarkt.

Deze foto zette ik op Instagram met het onderschrift ‘To do today: absolutely nothing’. Het komt niet vaak voor, maar ik had absoluut niks te doen die dag. Het huishouden was onder controle, ik lag netjes op schema met m’n blog en uiteraard moest ik niet werken. Er zat voor mij dus niets anders op dan lezen, lezen en nog eens lezen. HEERLIJK. Echt zo’n vakantiedag zoals een vakantiedag hoort te zijn.

In juli reviewde ik enkele boeken. Ondertussen heb ik er nog zo’n vijf uitgelezen, dus het wordt alweer tijd voor een nieuwe ‘aMuse Rouge leest’.

Nadat hij al zo’n jaar op m’n verlanglijstje stond kocht ik dan eindelijk de Jawbone UP en ik ben er zo blij mee! Nu al één van de beste aankopen van dit jaar.

Uit eten in Den Draaiboom in Lier. Ik nam bruschetta met rundvlees. 

Pan porn. Voor ik de NARS Orgasm had, was dit m’n lievelingsblush, en dat kan je wel zien. Ik kocht hem ondertussen al jaren geleden bij The Body Shop. De kleur kan ik niet meer aflezen omdat het doosje zo versleten is. Misschien wordt het eens tijd om afscheid te nemen.

Liefde voor streepjes. Links een kleedje, rechts een peplum top. Beide van H&M.

Zelf lust ik enkel mozzarella en Parmezaan/Grana Padano wat kaas betreft, maar m’n lief kan ik bijna geen groter plezier doen dan door een gerecht te maken waarin kaas de hoofdrol speelt. Daarom maakte ik in juli voor hem twee keer een salade met geitenkaas. Ook de liefde van mijn man gaat door de maag.

Mijn lief mocht voor zijn blog meedoen aan een Kingsman make-over battle en won! Zijn prijs? Een op maat gemaakt kostuum ter waarde van zo’n 700 euro… #saywhaaat Ik was de fotograaf van dienst toen hij zijn kostuum mocht gaan samenstellen. Dit is een sneak preview, maar veel meer foto's volgen op zijn (intussen nieuwe) blog!

#grootheidswaanzin

De lieve nonkel & tante van mijn vriend namen ons mee naar Sedan… om te gaan dineren in het restaurant van dit hotel. Zij hadden daar namelijk al goede ervaringen mee en ze hebben geen greintje overdreven. Wat. Was. Het. Lekker! Dit was het hapje.

Mijn vriend en ik namen hetzelfde voorgerecht: kalfstartaar met truffelolie, rode linzen en kaviaar.

Zijn tante nam een uiensoepje met schuim van Parmezaan.

En de nonkel koos voor maki met ham en roomkaas-mousse.

Ook als hoofdgerecht kozen mijn vriend en ik voor hetzelfde: gekarameliseerd varkensvlees met ahornsiroop en puree met crunchy uitjes.

Zijn tante ging voor zalmforel met bonenpuree en koriander.

En zijn nonkel koos kip in een deegkorst met brandade van aardappel.

Eén en al chocolade. Uiteraard was dit mijn dessert.

De nonkel ging voor een ‘café gourmand’.

En mijn vriend en zijn tante kozen kaas.

Mijn eerste hartige pannenkoek ooit at ik de volgende dag in Charleville-Mézières. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zo ziet 5,5 jaar samen eruit wanneer je er net een vermoeiende eerste dag in Berlijn hebt opzitten. Starring mijn lief als ‘de vrolijke ananas’.

Meer (en betere) foto’s van Berlijn volgen trouwens nog in een aparte blogpost.

Hopelijk had jij net zon leuke eerste zomermaand. En dat het genieten mag doorgaan in augustus!

Reacties

  1. Heerlijk, een dagje alleen maar lezen!
    Ik ben benieuwd naar je Berlijn-update, ooit wil ik daar ook eens naartoe :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, die grootheidswaanzin :-)

    Ziet er mij een zalige maand juli uit alleszins!

    En, proficiat voor je vriend :-) Sowieso al leuk dat hij met zo'n battle mag meedoen, laat staan dan dat hij nog eens zo'n sjieke prijs wint!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.