Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond
ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is
zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje
waar je amper werk aan hebt dan nog!
Deze salade is het lekkerst op
kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat
het geheel tijd heeft om af te koelen.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 125 g bulgur
- 250 g zalm
- 4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje
- 2 wortelen
- ½ komkommer
- ½ citroen
- Verse peterselie
- Peper & zout
Oosterse dressing
- 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurt
- Mespuntje wasabi
- 2 el sojasaus (zoute)
- 1 el honing
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
Wat moet je doen?
1.
Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de
bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de
bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm klaar. Stort
het geheel uit in een kom en laat afkoelen.
2.
Combineer alle ingrediënten voor de dressing en meng goed onder elkaar.
3.
Was de halve komkommer, snijd hem overlangs en dan nog eens doormidden. Snijd de
zaadlijsten eruit en verdeel de rest van de komkommer in blokjes. Schil de
wortelen en rasp ze fijn. Ik vind het handig om de wortelen in de blender te
doen. Je krijgt iets grovere stukjes dan wanneer je een rasp gebruikt, maar je
bent véél sneller klaar (zonder gevaar voor je vingers dan nog)! Doe de groenten bij de afgekoelde bulgur en zalm.
4.
Hak de peterselie en roer hem onder de salade. Werk de salade af met wat peper,
zout en het sap van een halve citroen. Serveer met de Oosterse dressing.
Reacties
Een reactie posten