Doorgaan naar hoofdcontent

Les Petits Pois

Episode I: The Wedding

In november 2012 stapten Ecarlate en Céladon in het huwelijksbootje de paardenmolen.

In april was er een etentje met Merlot en ik, en Ettie en Mastic bij Ecarlate en Céladon.
Het werd een avond die geen van ons ooit zou vergeten. Maar ik mocht toen niet vertellen waarom.
 We speelden Back Talk. Maar dat mocht ik al wel vertellen.

We aten spaghetti. Dat mocht ik ook vertellen. 
En Ecarlate verklapte ons een geheim. Maar dat mocht ik niet vertellen!

Vorige week was er de Ladies’ Night met Ettie en Ecarlate, waarvoor ik alcoholvrije sangria maakte.

Waarom maakte ik sangria zonder alcohol? 

En waarom vertel ik dit eigenlijk allemaal? 

Niemand een idee?

Neen?

Seriously?

Episode II: The Baby Babies

ECARLATE IS ZWANGER!

Van een tweeling!

It’s all very Star Wars!

Waren het een jongen en een meisje, ik noemde hen Luk en Lea.

Waren het twee meisjes, ik noemde hen Etje en Utah.

Waren het twee jongens, ik noemde hen zeker en vast niet Douwe en Egbert.

Maar ik weet het niet, dus ik noem hen Les Petits Pois!

Reacties

 1. Jij kan het altijd zo heerlijk inpakken, bijna zo heerlijk als je sangria. Over die sangria gesproken, daar moet -pretty please with a cherry on top?- je het recept eens van geven. Dan kan ik voor de housewarming ervoor zorgen dat onze, tegen dan heel erg zwangere, bff er weer van kan genieten. En stiekem ik ook. ;)

  xx Etje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is dat het woord "recept" niet waardig, maar speciaal voor jou zal ik het binnenkort posten. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.