Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2013/1}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet zijn bedoeld om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)
 • Reading: ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’. Ik las dat boek voor het eerst in het jaar 2000 en sindsdien heb ik het al zo’n 2000 keer gelezen. Oké, dat is overdreven. Maar toch al zéker meer dan 5 keer, net als alle andere Harry Potter-boeken, in 3 verschillende talen (Nederlands, Engels en Frans). Ik denk dat ik de boeken precies op het goede moment heb leren kennen. Ik was oud genoeg om alles te begrijpen, maar ook nog jong genoeg om echt te geloven in de magie. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal en zat zelf hoopvol (maar helaas tevergeefs) te wachten op mijn eigen brief van Zweinstein. Om één of andere reden krijg ik elk jaar in de kerstperiode opnieuw zin om de boeken te lezen. En dit jaar doe ik dat gewoon!
 • Wearing: Not what I should be. Laat me dat eventjes uitleggen. Alles viel op zijn plaats toen ik toevallig onderstaande afbeelding tegenkwam. Ik wist niet eens dat dit ‘een ding’ was, maar dit heb ik! Zo hard! Ik heb talloze kleedjes. Als in: mijn kasten (meervoud, ja) gaan bijna niet meer dicht. Maar toch, tóch draag ik steeds dezelfde dingen. Dingen die er gewoon mee doorkunnen. Ik heb zoveel ‘wauw’-outfits en ik draag alleen maar ‘meh’-outfits. En de zin in de afbeelding is exàct de reden waarom. Zo’n zonde, want eigenlijk voel ik me véél beter wanneer ik iets aanheb waarin ik me echt mooi voel. En eigenlijk zou je ook gewoon kunnen redeneren dat wanneer je je elke dag mooi maakt, geen enkele dag insignificant is. Maar goed, nu moet ik wel werken aan mijn irrationele angst, want het staat op m’n blog!
Wie heeft dit nog?
 • Watching: onder andere Game of ThronesIk zat helemaal in de serie tijdens seizoen 1, maar aangezien ik niet meedoe aan downloaden, moest ik een tijdje wachten tot seizoen 2 op tv kwam. Tegen die tijd was ik eigenlijk alweer vergeten hoe iedereen heette, wie nu weer familie was van wie, wie vijanden waren en wie vrienden Veel te veel personages! Ik bleef het wel volgen, maar nooit echt van harte. En toen was er de aflevering Blackwater De serie heeft me weer helemaal betoverd! Al zou een index met alle personages en hun relaties tot elkaar wel handig zijn…
 • Looking forward to: Kerstmis! Dat komt door de Harry Potter-boeken, hé… Ik ben belachelijk vroeg in kerststemming dit jaar! Al gelooft een deel van mij ook niet dat het alweer zover is… Mijn pakjes van vorig jaar lijken amper uitgepakt.
 • Making me sad: wat me al meer dan een jaar sip maakt. Mijn Pamplemousse’je moeten missen… Zij was 17 jaar bij mij en plots niet meer. Ik ben het nu stilaan een plaatsje aan het leren geven. Ze heeft een leventje gehad als een prinses, ze leek zelfs op haar 17 nog een speelse pup en ze was omringd door liefde toen ze stierf. Dat zijn de dingen waaraan ik moet denken.
<3 mijn Mousse’je
 • Making me happy: mijn blog! Mijn lief Merlot heeft me zolang moeten pushen om m’n eigen blog te beginnen, ik had zoveel schrik van ‘het internet’ en zag ook gewoon niet in wat ik daaraan zou hebben. Ik schreef enkel voor mezelf. Maar nu ben ik zo blij dat hij er maar over bleef doorgaan. Ik schrijf nog steeds voor mezelf, maar toch is het anders met een blog. Leuker. Op één of andere manier. Ik kan het niet goed uitleggen. Feit is dat er een hele dag naar uitkijk om ’s avonds thuis te komen van m’n werk en een beetje te kunnen bloggen. En dat ik soms overloop van de inspiratie en dat een ‘bruisend’ en leuk gevoel is!
 • Wanting: een horloge met een dubbel lederen bandje. Zoiets als dit.
Want!

Reacties

 1. Oohh ja, ik heb dat ook!! Ik 'spaar' mijn 'goede kleren' voor 'speciale gelegenheden' die er nooit komen. OMG!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de afbeelding ook op m'n Facebookpagina gepost, en daar blijkt ook dat nog veel mensen dit hebben! Eigenlijk moet je gewoon voor je 'vreemde' kantjes uitkomen, en dan blijkt vaak dat je helemaal niet zo raar bent als je wel dacht... :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…