Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge maakt 20 voornemens voor 2014 – Deel 1: algemeen

1. ???
Mijn eerste voornemen is er meteen eentje waarover ik nog niks kan of wil zeggen. Pas wanneer ik het waarmaak, deel ik het op mijn blog.

Bron: greatist.com

2. Certificaat afslankingsconsulente halen
Eind september 2013 vroeg ik de cursus Afslankingsconsulent van het Centrum voor Afstandsonderwijs aan. Toen hij in m’n brievenbus viel, begon ik er meteen in te lezen. Helaas stuitte ik onmiddellijk en constant op grammatica- en spelfouten. In mijn ogen verliest de persoon achter de cursus dan meteen alle geloofwaardigheid. Ik legde de cursus opzij en kon me er gewoon niet meer aanzetten.

Maar ik heb er natuurlijk wel voor betaald en ik wil het certificaat ook heel graag halen, dus in 2014 ga ik heel hard proberen om over al die fouten heen te zien en me enkel te concentreren op de inhoud. Een héél moeilijke opdracht voor mij. Ik heb zelfs eerder zin om die cursus te verbeteren, mijn correcties te bezorgen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs en te wachten op de nieuwe druk… Zou daar een pilletje voor bestaan?

3. Rijbewijs halen
Het moet wel. Mijn voorlopig rijbewijs is ‘maar’ geldig tot eind december 2014. Ik was ontzettend goed bezig tijdens m’n rijlessen. Ik overwon mijn angst vrijwel meteen en maakte elke keer grote sprongen vooruit. Ik ging met heel veel plezier naar elk van m’n rijlessen en de uren vlogen altijd voorbij.

Sinds m’n laatste rijles ben ik echter niet meer zo goed bezig. Ik oefen amper en heb zelfs nog nooit helemaal alleen gereden. Vanaf de lente moet ik er mij van mezelf terug serieus mee gaan bezighouden, zodat ik tijdens de zomer of vroege herfst klaar ben voor mijn rijexamen. Mensen die vrijwillig met mij willen gaan oefenen, mogen zich steeds aanmelden.

Bron: Merlot

4. Aan lichaamsbeweging doen (yoga & roeitrainer)
Ik eet heel gezond en heb geen last van overtollige kilootjes. Van mij mag er natuurlijk nog altijd een kilo of 2-3 af, maar dat hoeft niet perse, dus daarvoor hoef ik ook geen voornemen te maken. Wat ik wel graag zou hebben, is strakkere spieren, en dan vooral een strakkere buik. En ook mijn conditie kan heel wat beter. Ik sport namelijk niet. Ik fiets elke dag twee keer een kwartiertje (naar en van m’n werk). Maar dat is het dan ook.

Ik sport absoluut niet graag, maar wat ik volgens mij weleens leuk zou kunnen vinden, is yoga. Ik heb dan ook een yogamatje op m’n wishlist gezet en hoop dat ik de discipline heb om me er in 2014 aan te zetten. Daarnaast heeft Merlot onlangs een roeitrainer gekocht. Ook die ga ik proberen regelmatig te gebruiken. Een roeitrainer traint naar het schijnt zowat al je spieren, zonder je gewrichten te belasten. Klinkt alvast goed.

Bron: Pinterest
5. Minstens 25 boeken lezen
Ik hou van lezen en wil er absoluut meer tijd voor vrijmaken. 25 boeken op een jaar lezen, moet haalbaar zijn, toch?

Bron: weheartit

6. Minstens 50 films zien
Vroeger gingen Ecarlate, Ettie en ik in de zomervakantie dagelijks naar de videotheek. (Toen bestond dat nog, ja. De dieren waren wel al gestopt met spreken.) We gingen ook wekelijks naar de cinema. Wij zagen dus heel gemakkelijk 50 films per zomer. De laatste jaren is dat volledig stilgevallen, en dat is een beetje jammer. Gelukkig is dat ook iets dat ik makkelijk kan veranderen. Of 50 films een haalbaar doel is, moet nog blijken, maar ik ga zeker mijn best doen.

7. Een betere ‘huisvrouw’ worden
Ik zorg elke dag voor vers eten, maar in mijn kuis-, strijk- en wasgedrag is nog steeds geen echte routine terug te vinden. Soms blijft alles iets te lang liggen naar mijn zin. Wanneer ik alles beter bijhoud, voel ik me ook beter, dus ik ga hier heel hard m’n best voor doen. Ik voorspel nu al wel dat dit één van de moeilijkste voornemens wordt.

Bron: Pinterest

8. Meer water drinken
Eentje dat jaarlijks terugkeert. Ik kom in de verste verte niet aan de aanbevolen 2,5 liter per dag. Ik vergeet gewoon te drinken omdat ik zelden dorst heb. En als ik eens dorst heb, is die meestal al gelest na één slok.

9. Beter worden in ‘beauty’
Ik volg veel beautyblogs en ken dus alles van blenden, shapen en de crease. Ik heb ook veel make-up en verzorgingsproducten, maar ik gebruik ze lang niet genoeg. Ik ga vaker ongeschminkt dan geschminkt de deur uit en vergeet zelfs regelmatig een dag- of nachtcrème aan te brengen. Zeker die crèmes moet ik van mezelf dagelijks leren aanbrengen. Make-up gewoon wat vaker dan ik nu doe.

10. Meer ‘goede outfits’ dragen
In m’n allereerste Currently had ik het er al over: ik heb ontzettend veel kleren, maar toch grijp ik altijd naar dezelfde dingen, ‘meh’-outfits. En waarom? Omdat ik geen ‘wauw’-outfit wil ‘verspillen’ aan een gewone dag. Een onbewuste redenering die eigenlijk zo fout is, want wanneer ik iets aanheb waarin ik me echt goed en mooi voel, wordt een ‘gewone dag’ vanzelf beter. Dat moet ik dus ook vaker doen in 2014.

Bron: Pinterest

Wat zijn jouw voornemens voor het nieuwe jaar? En wat vind je van de mijne?

Lees ook deel 2 van m'n voornemens.

Reacties

  1. Funny, ik ben bezig met een herziening van die cursus afslankingsconsulent :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe toevallig! Kan ik misschien zo geen herziene versie krijgen? Dan zal ik er vanaf nu positieve reclame voor maken op m'n blog! ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri