Doorgaan naar hoofdcontent

Chinees Nieuwjaar

Vandaag begint het nieuwe Chinese jaar. 2014 wordt voor de Chinezen het Jaar van het Paard. Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Hoewel ik er een maand geleden al 20 heb gemaakt (10 algemene en 10 kookvoornemens), grijp ik Chinees Nieuwjaar aan om er nog eentje te maken. Een Chinees voorneempje.


Aangezien ik dol ben op mijn Chinese tomatensoep, en die meer dan waarschijnlijk een pak lichter en gezonder is dan die van de Chinees zelf, is mijn Chinees voornemen om nog enkele nummertjes van het afhaalmenu na te maken. Ik moet er van mezelf minstens 5 uit dit lijstje personaliseren en perfectioneren:

1. Babi Pangang
2. Bami Goreng
3. Chop Choy
4. Chow Mein
5. Dan Dan noedels
6. Dim Sum
8. General Tso’s kip
9. Kung Pao kip
10. Loempia’s
11. Ma Po Tofu
12. Yeung Chow Nasi

Wat is jouw favoriete Chinese gerecht? Maak jij het weleens zelf?

Reacties

  1. Loempia's zijn verreweg mijn favoriete gerecht, al heb ik na een mislukt experiment het nooit meer aangedurfd om ze zelf te maken!

    Wat leuk dat je er zo toch nog een voorneemseltje tussen weet te proppen, leuke blog EN lay-out~!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, het maakt me superblij dat je m'n blog én lay-out zo leuk vindt. Bedankt! :-) (Al heb ik de lay-out wel grotendeels te danken aan m'n vriend.)

    Hopelijk vind ik een super lekker loempia-receptje dat niet kan mislukken en liefst ook nog ontzettend gezond is. Je ziet het wel verschijnen op m'n blog in dat geval! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een super gezond loempia recept daar wil ik ook wel van meegenieten. En moest die bami goreng ook nog wat gezonder kunnen.... ik kijk er al naar uit.

      Verwijderen
  3. Als bij toeval ( verveling en wat googelen op de pc :-) kwam ik op je blog terecht. Ook al ken ik je dan niet persoonlijk, ik begon het te lezen, en wens je hierbij te feliciteren. Het leest zeer vlot, is met een vlotte pen geschreven, en vrij alledaagse dingen, zonder teveel poespas, ...de gerechtjes zijn een aangename afwisseling; Nu om nog even terug te komen op je Chinees avontuur , mijn chinees favoriete recept blijft toch de loempia, enkel jammer dat het vaak zeer vettig op je bord komt ....en met stip op nummer 2 is de Kung Pao Kip ( waarvan ik niet begrijp dat het hier niet bij alle Chinezen op de kaart staat ). Nog veel succes verder met je blog. renevha@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, wat een ontzettend leuke reactie! Jij hebt mijn hele dag (of misschien stiekem zelfs week) gemaakt! Bedankt voor het compliment over m'n schrijfstijl. Dat is één van de mooiste complimenten die je me kan maken. :-) Ik wil inderdaad niet enkel focussen op receptjes, maar probeer verschillende soorten blogposts te schrijven. En ik vind het super om te lezen dat ik daar volgens jou best wel in slaag.

      Over mijn Chinees voornemen: ik hààt vet eten. Als eten te vettig is, kan ik er gewoon niet van genieten. Ik zal dus heel hard m'n best doen om zo licht mogelijke loempia's te maken. :-) Kung Pao Kip heb ik zelf stiekem nog nooit gegeten. Ik moet me echt nog heel erg verdiepen in de Chinese keuken. Maar het komt wel goed (hoop ik)! Als je af en toe eens komt piepen, zie je vanzelf wel wat ik ervan maak. :-)

      Echt waar, nog eens bedankt om te reageren. Veel mensen lezen mee zonder ooit een reactie achter te laten (en daar is uiteraard ook niets mis mee), maar enkele woordjes zoals die van jou kunnen een blogster echt heel erg blij maken! ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.