Doorgaan naar hoofdcontent

Chinees Nieuwjaar

Vandaag begint het nieuwe Chinese jaar. 2014 wordt voor de Chinezen het Jaar van het Paard. Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Hoewel ik er een maand geleden al 20 heb gemaakt (10 algemene en 10 kookvoornemens), grijp ik Chinees Nieuwjaar aan om er nog eentje te maken. Een Chinees voorneempje.


Aangezien ik dol ben op mijn Chinese tomatensoep, en die meer dan waarschijnlijk een pak lichter en gezonder is dan die van de Chinees zelf, is mijn Chinees voornemen om nog enkele nummertjes van het afhaalmenu na te maken. Ik moet er van mezelf minstens 5 uit dit lijstje personaliseren en perfectioneren:

1. Babi Pangang
2. Bami Goreng
3. Chop Choy
4. Chow Mein
5. Dan Dan noedels
6. Dim Sum
8. General Tso’s kip
9. Kung Pao kip
10. Loempia’s
11. Ma Po Tofu
12. Yeung Chow Nasi

Wat is jouw favoriete Chinese gerecht? Maak jij het weleens zelf?

Reacties

  1. Loempia's zijn verreweg mijn favoriete gerecht, al heb ik na een mislukt experiment het nooit meer aangedurfd om ze zelf te maken!

    Wat leuk dat je er zo toch nog een voorneemseltje tussen weet te proppen, leuke blog EN lay-out~!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, het maakt me superblij dat je m'n blog én lay-out zo leuk vindt. Bedankt! :-) (Al heb ik de lay-out wel grotendeels te danken aan m'n vriend.)

    Hopelijk vind ik een super lekker loempia-receptje dat niet kan mislukken en liefst ook nog ontzettend gezond is. Je ziet het wel verschijnen op m'n blog in dat geval! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een super gezond loempia recept daar wil ik ook wel van meegenieten. En moest die bami goreng ook nog wat gezonder kunnen.... ik kijk er al naar uit.

      Verwijderen
  3. Als bij toeval ( verveling en wat googelen op de pc :-) kwam ik op je blog terecht. Ook al ken ik je dan niet persoonlijk, ik begon het te lezen, en wens je hierbij te feliciteren. Het leest zeer vlot, is met een vlotte pen geschreven, en vrij alledaagse dingen, zonder teveel poespas, ...de gerechtjes zijn een aangename afwisseling; Nu om nog even terug te komen op je Chinees avontuur , mijn chinees favoriete recept blijft toch de loempia, enkel jammer dat het vaak zeer vettig op je bord komt ....en met stip op nummer 2 is de Kung Pao Kip ( waarvan ik niet begrijp dat het hier niet bij alle Chinezen op de kaart staat ). Nog veel succes verder met je blog. renevha@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, wat een ontzettend leuke reactie! Jij hebt mijn hele dag (of misschien stiekem zelfs week) gemaakt! Bedankt voor het compliment over m'n schrijfstijl. Dat is één van de mooiste complimenten die je me kan maken. :-) Ik wil inderdaad niet enkel focussen op receptjes, maar probeer verschillende soorten blogposts te schrijven. En ik vind het super om te lezen dat ik daar volgens jou best wel in slaag.

      Over mijn Chinees voornemen: ik hààt vet eten. Als eten te vettig is, kan ik er gewoon niet van genieten. Ik zal dus heel hard m'n best doen om zo licht mogelijke loempia's te maken. :-) Kung Pao Kip heb ik zelf stiekem nog nooit gegeten. Ik moet me echt nog heel erg verdiepen in de Chinese keuken. Maar het komt wel goed (hoop ik)! Als je af en toe eens komt piepen, zie je vanzelf wel wat ik ervan maak. :-)

      Echt waar, nog eens bedankt om te reageren. Veel mensen lezen mee zonder ooit een reactie achter te laten (en daar is uiteraard ook niets mis mee), maar enkele woordjes zoals die van jou kunnen een blogster echt heel erg blij maken! ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri