Doorgaan naar hoofdcontent

Happy Challenge week 7: the happy list

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters KellyMarieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Dit is mijn invulling van de zevende opdracht: the happy list
Deze week is het de bedoeling om je bewust te worden van positieve dingen. Want die gebeuren elke dag, bij iedereen. Het vreemde is dat je dat pas beseft wanneer je er bewust mee bezig bent. Elke dag gebeuren er dingen waarvoor je dankbaar kan zijn, maar die al te vaak onopgemerkt voorbijgaan. Ik denk omdat we meestal staan ingesteld op automatische piloot. Ik heb mijn cruise control alvast een weekje afgezet en heb stilgestaan bij dingen die mij blij maakten.

Dit is mijn happy list van de afgelopen week.

1. Op vrijdag thuiskomen na een werkweek en merken dat m’n vriendje het hele huis heeft gekuist.
2. Complimentjes krijgen van vriendinnen over m’n kookkunsten.
3. Tijd maken om te bloggen en zo in blogmodus raken dat mijn vingers bijna niet kunnen volgen met typen.
4. Zin hebben om te lezen en dat gewoon kunnen doen, onder het genot van een tasje koffie.
5. Een superleuk avondje uit met vriendinnen beleven.
6. Op zaterdag opblijven tot 1.30 uur en op zondag wakker worden om 9.30 uur, met de zon die aan onze blindering staat te drummen om binnen te mogen vallen.
7. Een mooie wandeling maken met mijn vriend door Lier. Ik ben verliefd op mijn stad.
8. Binnen kunnen komen in een warm huisje na een leuke maar koude wandeling.
9. Mijn vriend die niet klaagt wanneer ik venkel klaarmaak, de enige groente die hij minder graag lust.
10. Een sms’je krijgen van een vriendin dat ze de namiddag heeft doorgebracht met het lezen van m’n blog.
11. Smartmat mogen testen voor m’n blog!
12. In een aangenaam avondzonnetje naar m’n mama, die aan de andere kant van de stad woont, kunnen fietsen.
13. Mijn favoriete maandblad dat op de mat valt.
14. Mijn vriend die niet mort wanneer ik aankondig dat ik tot en met 19 april geen vlees of vis meer op het menu zet.
15. Een babykonijntje dat plots komt binnenhuppelen op m’n werk. Mijn werk is omgeven door velden. Er zitten een heleboel wilde konijnen, eenden, hanen, fazanten… Soms voel ik me net Sneeuwwitje op m’n werk, omgeven door diertjes. Mijn collega had een deur laten openstaan, waardoor er plots een superschattig babykonijntje kwam binnengetrippeld.
16. Superveel prei krijgen uit de tuin van de buurvrouw van mijn mama. Verser kan niet.
17. M’n bezoekersaantallen die onwijs groeien. Daarvoor doe ik het niet op zich, maar ik merk dat het een hele leuke extra is die mij gigantisch gelukkig maakt! Dus dankjewel om af en toe te komen meelezen!

Wat maakte jou deze week gelukkig?

De Zimmertoren in Lier


Het Begijnhof in Lier


De St. Gummaruskerk – of ‘Peperbus’ – in Lier

De Nete in Lier

Alle foto’s werden genomen door m’n liefje.

Reacties

 1. Wat een fijn lijstje! En mooie foto's zeg, wauw :)
  Ik heb de hele week wel iedere dag een lijstje gemaakt, erg leuk om eens te doen. Vanaf nu wil ik het een wekelijks terugkerend iets laten worden op mijn blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Linda, bedankt voor de reactie!

   Met je complimentje over de foto's heb je m'n vriendje heel blij gemaakt. :-)

   Ik was ook aan het denken om af en toe een lijstje te bloggen, misschien maandelijks.

   Ik ga zeker ook eens een kijkje nemen op jouw, ben benieuwd naar jouw lijstjes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…