Doorgaan naar hoofdcontent

Happy Challenge week 7: the happy list

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters KellyMarieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Dit is mijn invulling van de zevende opdracht: the happy list
Deze week is het de bedoeling om je bewust te worden van positieve dingen. Want die gebeuren elke dag, bij iedereen. Het vreemde is dat je dat pas beseft wanneer je er bewust mee bezig bent. Elke dag gebeuren er dingen waarvoor je dankbaar kan zijn, maar die al te vaak onopgemerkt voorbijgaan. Ik denk omdat we meestal staan ingesteld op automatische piloot. Ik heb mijn cruise control alvast een weekje afgezet en heb stilgestaan bij dingen die mij blij maakten.

Dit is mijn happy list van de afgelopen week.

1. Op vrijdag thuiskomen na een werkweek en merken dat m’n vriendje het hele huis heeft gekuist.
2. Complimentjes krijgen van vriendinnen over m’n kookkunsten.
3. Tijd maken om te bloggen en zo in blogmodus raken dat mijn vingers bijna niet kunnen volgen met typen.
4. Zin hebben om te lezen en dat gewoon kunnen doen, onder het genot van een tasje koffie.
5. Een superleuk avondje uit met vriendinnen beleven.
6. Op zaterdag opblijven tot 1.30 uur en op zondag wakker worden om 9.30 uur, met de zon die aan onze blindering staat te drummen om binnen te mogen vallen.
7. Een mooie wandeling maken met mijn vriend door Lier. Ik ben verliefd op mijn stad.
8. Binnen kunnen komen in een warm huisje na een leuke maar koude wandeling.
9. Mijn vriend die niet klaagt wanneer ik venkel klaarmaak, de enige groente die hij minder graag lust.
10. Een sms’je krijgen van een vriendin dat ze de namiddag heeft doorgebracht met het lezen van m’n blog.
11. Smartmat mogen testen voor m’n blog!
12. In een aangenaam avondzonnetje naar m’n mama, die aan de andere kant van de stad woont, kunnen fietsen.
13. Mijn favoriete maandblad dat op de mat valt.
14. Mijn vriend die niet mort wanneer ik aankondig dat ik tot en met 19 april geen vlees of vis meer op het menu zet.
15. Een babykonijntje dat plots komt binnenhuppelen op m’n werk. Mijn werk is omgeven door velden. Er zitten een heleboel wilde konijnen, eenden, hanen, fazanten… Soms voel ik me net Sneeuwwitje op m’n werk, omgeven door diertjes. Mijn collega had een deur laten openstaan, waardoor er plots een superschattig babykonijntje kwam binnengetrippeld.
16. Superveel prei krijgen uit de tuin van de buurvrouw van mijn mama. Verser kan niet.
17. M’n bezoekersaantallen die onwijs groeien. Daarvoor doe ik het niet op zich, maar ik merk dat het een hele leuke extra is die mij gigantisch gelukkig maakt! Dus dankjewel om af en toe te komen meelezen!

Wat maakte jou deze week gelukkig?

De Zimmertoren in Lier


Het Begijnhof in Lier


De St. Gummaruskerk – of ‘Peperbus’ – in Lier

De Nete in Lier

Alle foto’s werden genomen door m’n liefje.

Reacties

  1. Wat een fijn lijstje! En mooie foto's zeg, wauw :)
    Ik heb de hele week wel iedere dag een lijstje gemaakt, erg leuk om eens te doen. Vanaf nu wil ik het een wekelijks terugkerend iets laten worden op mijn blog :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Linda, bedankt voor de reactie!

      Met je complimentje over de foto's heb je m'n vriendje heel blij gemaakt. :-)

      Ik was ook aan het denken om af en toe een lijstje te bloggen, misschien maandelijks.

      Ik ga zeker ook eens een kijkje nemen op jouw, ben benieuwd naar jouw lijstjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri