Doorgaan naar hoofdcontent

Happy Challenge week 8: omring je met positieve mensen

De Happy Challenge is een initiatief van medeblogsters KellyMarieke en Lisanne. Gedurende 10 weken geven zij elke week een opdracht of stellen zij een vraag die je op jouw eigen manier mag invullen of beantwoorden. Het kan heel waardevol en leuk zijn om na te denken over dingen waar je anders niet bij zou stilstaan, om te ‘moeten’ schrijven over een bepaald onderwerp en te kijken wat er uit je vingers stroomt, welke woorden je computerscherm vullen.

Dit is mijn invulling van de achtste opdracht: omring je met positieve mensen

Deze achtste opdracht vind ik de moeilijkste tot nu toe. Het is de bedoeling dat je kritisch gaat kijken naar de mensen in je leven. Van wie krijg je een blij gevoel? En wie zuigt alleen maar energie? Met de eerste soort mensen breng je best zoveel mogelijk tijd door en de tweede soort mijd je best (zoveel mogelijk). Klinkt heel logisch en makkelijk in theorie. In de praktijk vind ik dat echter heel wat minder eenvoudig.

De afgelopen dagen heb ik op twee vlakken over deze opdracht nagedacht: op het vlak van m’n echte en m’n virtuele leven. Virtueel ‘opruimen’ was niet zo moeilijk. Ik ging kritisch door mijn vriendenlijst op Facebook, de lijst van mensen die ik volg op Twitter en mijn bloglijst in Bloglovin’. De mensen of blogs die ik ‘zomaar’ in m’n lijst had staan, heb ik verwijderd. De mensen of blogs waarvan ik blij word, heb ik behouden. Twee hokjes. Zwart-wit. Simpel.In mijn echte leven is het echter niet zo zwart-wit. Er is een hele grijze zone waarmee ik niet goed weet wat te doen. Ik weet best welke mensen me energie geven en welke mensen me energie kosten. Die eerste soort mensen heel vaak zien, gaat vanzelf. Maar wat met die andere soort?

Soms is de oplossing vanzelfsprekend. Zijn ze in een bepaalde winkel steeds onvriendelijk? Dan ga je daar niet meer. Veel vaker is er echter geen kant-en-klare oplossing. Wat doe je bijvoorbeeld met een collega die jouw energie vreet? Of met iemand die je vroeger energie gaf, maar nu energie kost? Misschien verandert dat ooit nog wel terug? Of wat als iemand die je energie kost familie is? Je kan die mensen toch niet zomaar ‘verwijderen’ uit je leven? En daar zit ik dus een beetje vast… Daarom vraag ik me af: hoe ga jij om met mensen die alleen maar energie kosten, maar die je niet zomaar kan stoppen met zien?

Reacties

 1. Ik heb deze opdracht ook gedaan, en herken heel erg wat je schrijft! Ik heb in die situatie gezeten met iemand die jarenlang een van mijn beste vriendinnen is geweest. Daarom vond ik deze opdracht ook zo moeilijk. Niet de invulling, maar het nog eens naar boven halen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp wat je bedoelt. Daarom blijf ik bij deze opdracht ook bewust 'vaag'. Over sommige dingen wil ik gewoon niet uitweiden op het internet omdat ze te persoonlijk zijn.

   Bedankt om te reageren trouwens. :-)

   Verwijderen
 2. Vind dit ook een moeilijke opdracht, juist omdat ik weinig onder de mensen kom nu... En de mensen waar ik energie van krijg allemaal te ver weg wonen. Ben hier dan ook nog niet over uit hoe ik deze opdracht ga doen. Vind die van jouw heel mooi beschreven, en wat je zegt virtueel is zeker het makkelijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je een reactie achterlaat. Ik vond het ook echt niet makkelijk om hierover te schrijven en ben zelf verbaasd dat er toch nog een hele blogpost uit m'n vingers is gevloeid. Misschien moet jij er gewoon ook aan beginnen zonder al te veel na te denken en kijken wat komt? :-) Dat werkt in ieder geval soms voor mij.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…