Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: soja-balsamicokip met groentjes

Geen koolhydraten, geen vetstof, massa’s groentjes en superveel smaak. In noten zitten natuurlijk wel wat (gezonde!) vetten, daarom zijn ze optioneel. Al brengen ze wel een aangename smaak en ‘crunch’ bij aan het gerecht.

Ik wil je eventjes op voorhand geruststellen. Het lijkt waanzinnig veel knoflook, maar die wordt gekookt en daardoor ontzettend zacht van smaak. Ook de hoeveelheid sojasaus en balsamicoazijn kan afschrikken. Wanneer je aan het gerecht begint, ruiken ze beide ook heel scherp, maar dat komt méér dan goed, geloof me.

Ondertussen heb ik al elf mensen (mezelf niet meegerekend) laten kennismaken met dit gerecht, waarvan er trouwens maar twee op dieet waren, en allemaal waren ze even enthousiast!

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 kipfilets
  • 0,4 dl zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 0,4 dl rode balsamicoazijn
  • 250 g champignons
  • 200 g spruitjes
  • 150 g sojascheuten
  • 6 teentjes knoflook
  • Peper
  • Optioneel: cashewnoten
  • Optioneel: verse peterselie
Wat moet je doen?

1. Maak de spruitjes schoon door het onderste stukje eraf te snijden en de lelijke buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de spruitjes in twee. Kook ze gedurende 5 minuten in gezouten water en giet af.

2. Snijd de kipfilets in stukjes of reepjes. Doe de sojasaus en balsamicoazijn in een antikleefpan en leg de stukjes kip erbij. Pel de teentjes knoflook, snijd ze doormidden en leg ze bij de kip. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.

3. Snijd ondertussen de champignons in twee of in vier, afhankelijk van hoe groot ze zijn, en doe ze bij de kip.

4. Doe wanneer de kip en champignons gaar zijn (na 15-20 minuutjes), de spruitjes en sojascheuten bij in de pan. Kruid alles met peper en laat nog enkele minuutjes verwarmen.

5. Hak de cashewnoten in stukken (als je ze gebruikt) en rooster ze in een pan zonder vetstof.

6. Schep wat kip, groentjes en saus in een kommetje, en bestrooi eventueel met wat geroosterde cashewnoten en verse peterselie. Geniet van je gezonde maaltijd.

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Meer info over Slim Concept? Klik!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.