Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: soja-balsamicokip met groentjes

Geen koolhydraten, geen vetstof, massa’s groentjes en superveel smaak. In noten zitten natuurlijk wel wat (gezonde!) vetten, daarom zijn ze optioneel. Al brengen ze wel een aangename smaak en ‘crunch’ bij aan het gerecht.

Ik wil je eventjes op voorhand geruststellen. Het lijkt waanzinnig veel knoflook, maar die wordt gekookt en daardoor ontzettend zacht van smaak. Ook de hoeveelheid sojasaus en balsamicoazijn kan afschrikken. Wanneer je aan het gerecht begint, ruiken ze beide ook heel scherp, maar dat komt méér dan goed, geloof me.

Ondertussen heb ik al elf mensen (mezelf niet meegerekend) laten kennismaken met dit gerecht, waarvan er trouwens maar twee op dieet waren, en allemaal waren ze even enthousiast!

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 kipfilets
  • 0,4 dl zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 0,4 dl rode balsamicoazijn
  • 250 g champignons
  • 200 g spruitjes
  • 150 g sojascheuten
  • 6 teentjes knoflook
  • Peper
  • Optioneel: cashewnoten
  • Optioneel: verse peterselie
Wat moet je doen?

1. Maak de spruitjes schoon door het onderste stukje eraf te snijden en de lelijke buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de spruitjes in twee. Kook ze gedurende 5 minuten in gezouten water en giet af.

2. Snijd de kipfilets in stukjes of reepjes. Doe de sojasaus en balsamicoazijn in een antikleefpan en leg de stukjes kip erbij. Pel de teentjes knoflook, snijd ze doormidden en leg ze bij de kip. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.

3. Snijd ondertussen de champignons in twee of in vier, afhankelijk van hoe groot ze zijn, en doe ze bij de kip.

4. Doe wanneer de kip en champignons gaar zijn (na 15-20 minuutjes), de spruitjes en sojascheuten bij in de pan. Kruid alles met peper en laat nog enkele minuutjes verwarmen.

5. Hak de cashewnoten in stukken (als je ze gebruikt) en rooster ze in een pan zonder vetstof.

6. Schep wat kip, groentjes en saus in een kommetje, en bestrooi eventueel met wat geroosterde cashewnoten en verse peterselie. Geniet van je gezonde maaltijd.

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Meer info over Slim Concept? Klik!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri