Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2014/3}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)

Listening to/addicted to: A Whiter Shade of Pale. Het origineel van Procul Harum blijft natuurlijk favoriet, al ben ik de laatste tijd verslaafd aan deze versie…


Feeling thankful for: Fijne vriendinnetjes. Tegenslagen en slechte momenten horen er helaas voor iedereen bij. De laatste tijd was het mijn beurt om er enkele te verwerken. Niet leuk, maar tegelijkertijd waardeer ik op zo’n momenten extra wat of wie me wel blij maakt. In de eerste plaats natuurlijk m’n lieve vriend Merlot, maar ik besef ook steeds meer hoe belangrijk enkele echt goede vriend(inn)en wel zijn. Ik heb maandelijks enkele avondjes met verschillende vriendinnetjes die ik niet meer zou willen missen. Het vreemde is dat ik enkele van die meisjes zelfs nog helemaal niet zo lang ken. Met sommige mensen heb je gewoon meteen een klik, en ik heb het geluk gehad er de laatste tijd zo enkele te leren kennen. Hoe slecht ik me op voorhand ook voel, ik kom altijd sprankelend en vol energie terug van een ladies’ night.

Loving: M’n ‘aMuse Rouge’-ketting! Oké, ik weet het, ik had al een ‘aMuse’-ketting (van de H&M), maar daar hadden ze geen tweede exemplaar van, waardoor ik geen U en E meer had om ‘Rouge’ te vormen. Plots kwam ik een gelijkaardige ketting tegen bij Accessorize. Sommige letters zaten daar meermaals bij, waaronder de E en de U, joepie! Wat ik niet begrijp, is waarom ze elk lettertje niet gewoon apart verkopen zodat je enkel kan meenemen wat je nodig hebt. Nu zit ik met enkele delen van het alfabet op overschot…


Reading: Divergent. Op een tweetal weekjes tijd heb ik er de hele Hongerspelen-trilogie doorgejaagd. Om een zwart gat te vermijden, ben ik meteen daarna in de Divergent-reeks gedoken. Momenteel ben ik nog bezig in het eerste boek: Inwijding. Ik vind het nog moeilijk om te zeggen welke van de twee reeksen ik verkies. Divergent blijkt in elk geval een goede opvulling van de leegte na de Hongerspelen.

Learning about: Vitamientjes. Voor een reeksje blogposts. Ook handig meegenomen dat het past binnen m’n studie tot gewichtsconsulente.

Playing with: M’n nieuwe fototoestel. Onlangs kocht ik m’n allereerste spiegelreflexcamera: de Canon 100D met 50 mm f/1.8 lens (plastic magic!). Ik ben verliefd! Momenteel ben ik druk aan het lezen over fotografie, zodat ik (hopelijk) steeds mooiere foto’s kan gaan maken voor mijn blog.


Thinking about: Andere soorten blogposts. Koken is absoluut mijn grootste passie. Maar daarnaast zijn er uiteraard nog dingen waarmee ik bezig ben en waarvan ik houd. Ik ben aan het nadenken of ik op mijn blog ook over andere onderwerpen zou schrijven – zoals mode, make-up & verzorging, boeken, films, series – of dat het dan een beetje een wirwar zou worden… Jouw mening is meer dan welkom in de commentaar. Zou jij graag ook over andere dingen dan koken lezen op mijn blog? En waarover dan?

Reacties

  1. Voor mij mogen alle opgenoemde onderwerpen er zeker bijkomen, en de informatie over voeding die je in je opleiding leert zou ik ook graag lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je antwoord. :-) Wordt voor gezorgd!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.