Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2014/3}

Currently, omdat sommige dingen volgens mij niet bedoeld zijn om te worden vertaald.

(De inspiratie komt van haar.)

Listening to/addicted to: A Whiter Shade of Pale. Het origineel van Procul Harum blijft natuurlijk favoriet, al ben ik de laatste tijd verslaafd aan deze versie…


Feeling thankful for: Fijne vriendinnetjes. Tegenslagen en slechte momenten horen er helaas voor iedereen bij. De laatste tijd was het mijn beurt om er enkele te verwerken. Niet leuk, maar tegelijkertijd waardeer ik op zo’n momenten extra wat of wie me wel blij maakt. In de eerste plaats natuurlijk m’n lieve vriend Merlot, maar ik besef ook steeds meer hoe belangrijk enkele echt goede vriend(inn)en wel zijn. Ik heb maandelijks enkele avondjes met verschillende vriendinnetjes die ik niet meer zou willen missen. Het vreemde is dat ik enkele van die meisjes zelfs nog helemaal niet zo lang ken. Met sommige mensen heb je gewoon meteen een klik, en ik heb het geluk gehad er de laatste tijd zo enkele te leren kennen. Hoe slecht ik me op voorhand ook voel, ik kom altijd sprankelend en vol energie terug van een ladies’ night.

Loving: M’n ‘aMuse Rouge’-ketting! Oké, ik weet het, ik had al een ‘aMuse’-ketting (van de H&M), maar daar hadden ze geen tweede exemplaar van, waardoor ik geen U en E meer had om ‘Rouge’ te vormen. Plots kwam ik een gelijkaardige ketting tegen bij Accessorize. Sommige letters zaten daar meermaals bij, waaronder de E en de U, joepie! Wat ik niet begrijp, is waarom ze elk lettertje niet gewoon apart verkopen zodat je enkel kan meenemen wat je nodig hebt. Nu zit ik met enkele delen van het alfabet op overschot…


Reading: Divergent. Op een tweetal weekjes tijd heb ik er de hele Hongerspelen-trilogie doorgejaagd. Om een zwart gat te vermijden, ben ik meteen daarna in de Divergent-reeks gedoken. Momenteel ben ik nog bezig in het eerste boek: Inwijding. Ik vind het nog moeilijk om te zeggen welke van de twee reeksen ik verkies. Divergent blijkt in elk geval een goede opvulling van de leegte na de Hongerspelen.

Learning about: Vitamientjes. Voor een reeksje blogposts. Ook handig meegenomen dat het past binnen m’n studie tot gewichtsconsulente.

Playing with: M’n nieuwe fototoestel. Onlangs kocht ik m’n allereerste spiegelreflexcamera: de Canon 100D met 50 mm f/1.8 lens (plastic magic!). Ik ben verliefd! Momenteel ben ik druk aan het lezen over fotografie, zodat ik (hopelijk) steeds mooiere foto’s kan gaan maken voor mijn blog.


Thinking about: Andere soorten blogposts. Koken is absoluut mijn grootste passie. Maar daarnaast zijn er uiteraard nog dingen waarmee ik bezig ben en waarvan ik houd. Ik ben aan het nadenken of ik op mijn blog ook over andere onderwerpen zou schrijven – zoals mode, make-up & verzorging, boeken, films, series – of dat het dan een beetje een wirwar zou worden… Jouw mening is meer dan welkom in de commentaar. Zou jij graag ook over andere dingen dan koken lezen op mijn blog? En waarover dan?

Reacties

  1. Voor mij mogen alle opgenoemde onderwerpen er zeker bijkomen, en de informatie over voeding die je in je opleiding leert zou ik ook graag lezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri