Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen
Ooohhh je wil me doen kiezen. *Evil*
BeantwoordenVerwijderenNeen eigenlijk is het simpel. De liefste heeft een dodelijke visallergie dus heel wat gerechten worden uitgesloten :-) Maar die aarbeienpesto die wil ik proberen!!!!
Oh nee! Je maakt af en toe toch weleens vis voor jezelf dan? Is hij ook allergisch voor schaaldieren? Die aardbeienpesto is echt zalig, zeker met deze temperaturen (al is het nu vandaag net ietsje frisser hier).
VerwijderenJa hoor regelmatig vis voor mezelf, thuis of op restaurant. Maar dat wil wel zeggen dat ik hem een aantal uur geen kusjes mag geven. Want zelf dat is te veel voor zijn allergie.
VerwijderenSchaal en schelpdieren lukken gelukkig wel! Die staan hier dan ook regelmatig op het menu.