Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 20: aMuse Rouge begon en eindigde goed

Willen we dat midden eventjes overslaan? Neen, het valt nog wel mee, hoor. De week begon en eindigde met zelfgemaakte maaltijden. Tussenin zat afhaalgedoe en een keertje uit eten. Hoewel dat heel lekker en leuk kan zijn, is het toch altijd vetter dan wanneer je zelf kookt. Maar doordat ik twee keer voor een slaatje ben gegaan, viel ook dat nog wel mee. En die frietjes vergeten we even, goed?

Maandag: auberginesalade (veggie)


Wanneer ik alleen thuis ben, eet ik meestal geen koolhydraten. Dit was een heerlijk simpele salade met gegrilde aubergine, die verstopt zit onder tomaat, mozzarella en avocado.

Dinsdag: slaatje met kip


Op dinsdag gingen we met een fles roze cava op weg naar mijn schoonfamilie om te vieren dat mijn laatste werkdag erop zat. Er werden pizza’s besteld, maar aangezien ik daar niet zo’n zin in had, nam ik een slaatje met kip. Ik heb geen foto van het eten, maar wel van de cava. Voor één keer vond ik de drank immers belangrijker dan het eten!

Woensdag: Ceasarsalade (Al Taglio, Lier)


Op woensdag namen Ecarlate en ik Lilas mee uit eten. Dat was ons verjaardagscadeau voor haar. Lilas mocht de datum en het restaurant kiezen. Zij koos voor het beste Italiaans restaurant van Lier. Ecarlate en Lilas namen een pasta, ik had zin in een Ceasarsalade.

Donderdag: frietjes met goulash


Op donderdag gingen Merlot, ik, zijn mama Myrtille en een vriendin van haar een dagje shoppen in Eindhoven. Aangezien we pas om 20.00 uur terug in België waren, besloten we maar frietjes te gaan halen. Ik nam een minietje met goulash erbij, wat toch iets gezonder moet zijn dan curryworsten en co, niet? Ik heb geen foto van mijn frietjes, maar wel eentje van mijn schoonbroertje Nankin die een grote friet met mayonaise wegwerkt. Dat dinopak hadden we trouwens voor hem meegebracht uit de Primark. Eerst keek hij bedenkelijk, maar uiteindelijk heeft hij het sindsdien niet meer uitgehad.

Vrijdag: pasta met spinazie


Een lekkere pasta die letterlijk op 10 minuutjes klaar is. Mijn vriend vindt dat ik het receptje moet bloggen, maar ik twijfel omdat de saus niet zo licht is… Laat het me weten als je hiervan toch het recept wil.

Zaterdag: pastasalade met asperges en haloumi
  

Een overheerlijk het-is-eens-wat-anders-met-asperges-gerechtje! Dit recept schreeuwt om te worden geblogd, dus ik kan niet anders dan luisteren. Vrijdag komt het online, zorg er maar voor dat je asperges in huis hebt!

Zondag: pitapizza


Mijn eigen variatie op een bekend recept van Jamie Oliver. Snel klaar, lekker en gezonder dan een gewone pizza. Deze mag nog terugkomen! Heb jij graag mijn recept?

Reacties

  1. Laat die receptjes allemaal maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaa! Ik heb graag al je receptjes - zien er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lien en Barbara: ik zal de receptjes uittypen. Je ziet ze in de loop van volgende week verschijnen op m'n blog. :-)

    PS: Bedankt voor jullie leuke reacties! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.