Willen we dat midden eventjes overslaan?
Neen, het valt nog wel mee, hoor. De week begon en eindigde met zelfgemaakte
maaltijden. Tussenin zat afhaalgedoe en een keertje uit eten. Hoewel dat heel
lekker en leuk kan zijn, is het toch altijd vetter dan wanneer je zelf kookt.
Maar doordat ik twee keer voor een slaatje ben gegaan, viel ook dat nog wel
mee. En die frietjes vergeten we even, goed?
Maandag: auberginesalade (veggie)
Wanneer
ik alleen thuis ben, eet ik meestal geen koolhydraten. Dit was een heerlijk
simpele salade met gegrilde aubergine, die verstopt zit onder tomaat,
mozzarella en avocado.
Dinsdag: slaatje met kip
Op
dinsdag gingen we met een fles roze cava op weg naar mijn schoonfamilie om te
vieren dat mijn laatste werkdag erop zat. Er werden pizza’s besteld, maar
aangezien ik daar niet zo’n zin in had, nam ik een slaatje met kip. Ik heb geen
foto van het eten, maar wel van de cava. Voor één keer vond ik de drank immers
belangrijker dan het eten!
Woensdag: Ceasarsalade (Al Taglio, Lier)
Op woensdag namen Ecarlate en ik Lilas
mee uit eten. Dat was ons verjaardagscadeau voor haar. Lilas mocht de datum en
het restaurant kiezen. Zij koos voor het beste Italiaans restaurant van
Lier. Ecarlate en Lilas namen een pasta, ik had zin in een Ceasarsalade.
Donderdag: frietjes met goulash
Op
donderdag gingen Merlot, ik, zijn mama Myrtille en een vriendin van haar een
dagje shoppen in Eindhoven. Aangezien we pas om 20.00 uur terug in België
waren, besloten we maar frietjes te gaan halen. Ik nam een minietje met goulash
erbij, wat toch iets gezonder moet zijn dan curryworsten en co, niet? Ik heb
geen foto van mijn frietjes, maar wel eentje van mijn schoonbroertje Nankin die
een grote friet met mayonaise wegwerkt. Dat dinopak hadden we trouwens voor hem
meegebracht uit de Primark. Eerst keek hij bedenkelijk, maar uiteindelijk heeft
hij het sindsdien niet meer uitgehad.
Vrijdag: pasta met spinazie
Een lekkere pasta die letterlijk op 10
minuutjes klaar is. Mijn vriend vindt dat ik het receptje moet bloggen, maar ik
twijfel omdat de saus niet zo licht is… Laat het me weten als je hiervan toch
het recept wil.
Zaterdag: pastasalade met asperges en haloumi
Een overheerlijk
het-is-eens-wat-anders-met-asperges-gerechtje! Dit recept schreeuwt om te
worden geblogd, dus ik kan niet anders dan luisteren. Vrijdag komt het online,
zorg er maar voor dat je asperges in huis hebt!
Zondag: pitapizza
Zondag: pitapizza
Mijn
eigen variatie op een bekend recept van Jamie Oliver. Snel klaar, lekker en
gezonder dan een gewone pizza. Deze mag nog terugkomen! Heb jij graag mijn
recept?
Laat die receptjes allemaal maar komen!
BeantwoordenVerwijderenJaaaa! Ik heb graag al je receptjes - zien er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLien en Barbara: ik zal de receptjes uittypen. Je ziet ze in de loop van volgende week verschijnen op m'n blog. :-)
BeantwoordenVerwijderenPS: Bedankt voor jullie leuke reacties! :-)