Doorgaan naar hoofdcontent

Recept Meer dan 80 Spannende Salades: zalmbulgur met limoenyoghurt

In haar kookboek noemt Caroline Hofberg dit gerechtje ‘koninklijk doordeweeks eten’. Hoewel me dat op voorhand toch wel lichtjes overdreven leek, kon ik die uitspraak na het eten alleen maar beamen. Het is echt lekker. Ik bedoel, ik verwachtte al wel lekker (anders zou ik het ook niet hebben klaargemaakt) maar niet zó lekker. Oh, en klaar op een kwaartiertje. Als in: seriously.

Het recept van Caroline Hofberg is voor vier personen. Bovendien zit er normaal koriander in, iets wat wij écht niet lusten. Ik paste de hoeveelheden aan, liet wat weg en verving wat anders. Hieronder schrijf ik wat ik ervan heb gemaakt.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 125 g bulgur
  • 3 dl water
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ mango
  • 2 avocado's
  • Zoutvlokken of grof zeezout
  • Versgemalen peper
  • 250 g zalmfilet
  • Chilivlokken
  • Boter, om te bakken
Limoenyoghurt
  • 200 g Griekse yoghurt
  • De geraspte schil van 1 limoen (Ik gebruikte citroen in plaats van limoen, omdat ik dat had liggen.)
  • 1-2 tl vloeibare honing
  • Zoutvlokken of grof zeezout
Wat moet je doen?

1. Meng de ingrediënten voor de limoenyoghurt

2. Kook de bulgur ca. 10 minuten in de bouillon; dek de pan af. Houd de bulgur warm.

3. Snijd het vruchtvlees van de halve mango en de avocado's in blokjes.

4. Meng de mango en avocado onder de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd de zalm in blokjes. Bak ze kort in boter in een pan. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken.

6. Strooi de blokjes zalm over de salade en serveer met de limoenyoghurt.

Reacties

  1. Heeeeeerlijk!!! Snel, gezond en superlekker, meer moet dat niet zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…