Doorgaan naar hoofdcontent

Recept Meer dan 80 Spannende Salades: zalmbulgur met limoenyoghurt

In haar kookboek noemt Caroline Hofberg dit gerechtje ‘koninklijk doordeweeks eten’. Hoewel me dat op voorhand toch wel lichtjes overdreven leek, kon ik die uitspraak na het eten alleen maar beamen. Het is echt lekker. Ik bedoel, ik verwachtte al wel lekker (anders zou ik het ook niet hebben klaargemaakt) maar niet zó lekker. Oh, en klaar op een kwaartiertje. Als in: seriously.

Het recept van Caroline Hofberg is voor vier personen. Bovendien zit er normaal koriander in, iets wat wij écht niet lusten. Ik paste de hoeveelheden aan, liet wat weg en verving wat anders. Hieronder schrijf ik wat ik ervan heb gemaakt.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 125 g bulgur
  • 3 dl water
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ mango
  • 2 avocado's
  • Zoutvlokken of grof zeezout
  • Versgemalen peper
  • 250 g zalmfilet
  • Chilivlokken
  • Boter, om te bakken
Limoenyoghurt
  • 200 g Griekse yoghurt
  • De geraspte schil van 1 limoen (Ik gebruikte citroen in plaats van limoen, omdat ik dat had liggen.)
  • 1-2 tl vloeibare honing
  • Zoutvlokken of grof zeezout
Wat moet je doen?

1. Meng de ingrediënten voor de limoenyoghurt

2. Kook de bulgur ca. 10 minuten in de bouillon; dek de pan af. Houd de bulgur warm.

3. Snijd het vruchtvlees van de halve mango en de avocado's in blokjes.

4. Meng de mango en avocado onder de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd de zalm in blokjes. Bak ze kort in boter in een pan. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken.

6. Strooi de blokjes zalm over de salade en serveer met de limoenyoghurt.

Reacties

  1. Heeeeeerlijk!!! Snel, gezond en superlekker, meer moet dat niet zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.