In haar kookboek noemt Caroline Hofberg dit
gerechtje ‘koninklijk doordeweeks eten’. Hoewel me dat op voorhand toch wel
lichtjes overdreven leek, kon ik die uitspraak na het eten alleen maar beamen.
Het is echt lekker. Ik bedoel, ik verwachtte al wel lekker (anders zou ik het ook
niet hebben klaargemaakt) maar niet zó lekker. Oh, en klaar op een
kwaartiertje. Als in: seriously.
Het recept van Caroline Hofberg is voor vier personen. Bovendien zit er normaal koriander in, iets wat wij écht niet lusten. Ik paste de hoeveelheden aan, liet wat weg en verving wat anders. Hieronder schrijf ik wat ik ervan heb gemaakt.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 125 g bulgur
- 3 dl water
- ½ groentebouillonblokje
- ½ mango
- 2 avocado's
- Zoutvlokken of grof zeezout
- Versgemalen peper
- 250 g zalmfilet
- Chilivlokken
- Boter, om te bakken
Limoenyoghurt
- 200 g Griekse yoghurt
- De geraspte schil van 1 limoen (Ik gebruikte citroen in plaats van limoen, omdat ik dat had liggen.)
- 1-2 tl vloeibare honing
- Zoutvlokken of grof zeezout
Wat moet je doen?
1.
Meng de ingrediënten voor de limoenyoghurt
2. Kook de
bulgur ca. 10 minuten in de bouillon; dek de pan af. Houd de bulgur warm.
3. Snijd het vruchtvlees van de halve mango en de avocado's in blokjes.
4.
Meng de mango en avocado onder de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.
5.
Snijd de zalm in blokjes. Bak ze kort in boter in een pan. Breng op smaak
met peper, zout en wat chilivlokken.
Heeeeeerlijk!!! Snel, gezond en superlekker, meer moet dat niet zijn :-)
BeantwoordenVerwijderen