Doorgaan naar hoofdcontent

Listography 5: op de leeslijst

Eén van mijn goede voornemens was om dit jaar 25 boeken te lezen. In mijn vorige update kon je lezen dat de teller op dit moment op 15 staat. Ik ‘moet’ er dus nog 10 lezen. Het leek me leuk om eens na te denken over welke boeken ik dit jaar nog zou willen lezen. Welke romans staan momenteel op m’n leeslijst?


In alfabetische volgorde…

1. The Cuckoo’s Calling – Robert Galbraith (J.K. Rowling)
“Als een getroebleerd supermodel een dodelijke val maakt van een winters balkon in de Londense wijk Mayfair, wordt aangenomen dat het zelfmoord was. Haar broer twijfelt echter aan die lezing en vraagt privédetective Cormoran Strike om een onderzoek in te stellen. Strike is een invalide oorlogsveteraan met psychische problemen en zijn leven is een puinhoop. De opdracht redt hem financieel maar naarmate hij dieper graaft in de complexe modellenwereld, neemt de zaak een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…”

2. Gone Girl – Gillian Flynn
Wie ben je? Wat hebben we elkaar aangedaan? Dat zijn de vragen die Nick Dunne zichzelf stelt op de morgen van zijn vijfde trouwdag, als zijn vrouw Amy plotseling verdwenen is. De politie verdenkt Nick. Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verborgen hield. Hij zweert dat het niet waar is. Forensisch onderzoek van zijn computer onthult aparte googleresultaten. Hij zegt dat ze niet van hem zijn. En dan zijn er de verdachte oproepen op zijn mobiele telefoon. Wat is er gebeurd met Nicks mooie, intelligente vrouw?”

3. De keukendochter – Jael McHenry
“De zesentwintigjarige Ginny Selvaggio is anders dan anderen. Ze is beschermd opgegroeird en voelt zich het meest op haar gemak in de keuken. Na de onverwachte dood van haar ouders zoekt Ginny troost bij haar lievelingsrecepten, zoals de broodsoep van haar Italiaanse grootmoeder Nonna. Tot haar verbijstering staat plotseling Nonna’s geest voor haar neus, opgeroepen door de krachtige geur van de soep. Nonna heeft een geheimzinnige waarschuwing voor Ginny: ‘Laat haar niet…’ Een geest in de keuken is niet Ginny’s enige uitdaging. Haar zus Amanda wil het ouderlijk huis verkopen, het enige huis dat Ginny ooit heeft gekend. Ook vindt ze foto’s van een vreemde vrouw tussen haar vaders spullen. Hoe meer Ginny ontdekt, hoe meer ze gaat koken, de meest overheerlijke familierecepten verschijnen dampend op tafel – met alle gevolgen van dien.

4. Looking for Alaska – John Green
“Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin  de Kolonel  en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert  Miles ontredderd achterlatend.

5. The Maze Runner-trilogie – James Dashner
Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

6. Morgen begin ik echt – Anita Notaro
“De hartsvriendinnen Ellie, Toni, Pam en Maggie vinden zichzelf een béétje te dik. Ze willen alle vier wel afvallen, maar de waarheid is dat ze eigenlijk te veel van lekker eten houden. Vol goede moed richten ze een club op om samen aan een gezondere levensstijk te werken. Maar goede voornemens uitvoeren, is veel moeilijker dan ze denken…”

7. The Rosie Project – Graeme Simsion
“De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

8. The Silver Linings Playbook – Matthew Quick
“Pat is net ontslagen uit een psychiatrische inrichting. Zijn leven staat op zijn kop: hij woont bij zijn ouders, heeft geen baan en geen contact met zijn vrouw, Nikki. Toch denkt Pat dat hij zijn leven kan beteren en Nikki terug kan winnen. Als Pat de raadselachtige Tiffany ontmoet, een jonge vrouw met haar eigen problemen, wordt zijn leven opnieuw overhoop gegooid…”

9. De waarheid en andere leugens – Sascha Arango
“Henry is een succesvol schrijver. Hij is elegant, ruimdenkend en bijzonder gevaarlijk. Want Henry is een gentleman-oplichter, die een heel aangenaam leven voor zichzelf gecreëerd heeft. Per ongeluk wordt zijn vriendin zwanger van hem. Nu moet hij zijn vrouw wel alles vertellen. Hoewel, moet hij haar echt alles vertellen? Dat zou zijn bestaan totaal ontwrichten. Het zou eenvoudiger zijn om zijn minnares uit de weg te ruimen. Maar uitgerekend bij die actie maakt Henry een onherstelbare fout.

10. Woesten – Kris Vansteenberge
“De negentiende eeuw loopt ten einde. Elisabeth, dochter van de smid, huwt met de jonge arts Guillaume Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven. Omdat zijn verschijning zijn vader en de dorpelingen doet huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven. Dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede.”

Hoe ziet jouw leeslijst eruit?

Reacties

 1. De keukendochter is super vond ik. En ik ben benieuwd wat je van gone girl gone gaat vinden.... ik wil hem altijd kopen maar leg hem steeds terug.
  Mijn challenge was 5 boeken, wegens mama worden en al. Maar ik zit er al over :-)
  Ben nu bezig aan de witch in winter triologie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, da's goed! Ik heb hem eigenlijk al vrij lang in de kast staan, maar grijp toch telkens naar andere boeken om eerst te lezen. Hopelijk komt het er dit jaar nog van! :-)

   Ik ben momenteel bezig in Gone Girl. Heb nog maar zo'n 30 bladzijden gelezen, dus ik kan je nog geen mening geven. Maar ik zal je snel laten weten of 't een aanrader is of niet. :-)

   Chapeau voor je meer-dan-vijf boeken trouwens. Ik heb enkele vriendinnen met baby's en ik begrijp niet hoe zij überhaupt iets gelezen krijgen. :-)

   Verwijderen
 2. Ik maak eigenlijk zelden een leeslijstje op, omdat ik vaak van idee verander. Nu is het wel het plan om Dante's Divina Commedia eindelijk eens uit te lezen (ik ben een paar maanden geleden door de Hel geraakt en dan toch weer gestopt), maar voor de rest laat ik mij gewoon leiden door de goesting van het moment als ik voor onze boekenkast sta :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dante heb ik nooit gelezen, maar het verhaal intrigeert mij wel. Ik ben alleen een beetje bang dat het wat te zware lectuur is. Voor mij moeten boeken echt lezen als een trein. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.