Doorgaan naar hoofdcontent

Listography 5: op de leeslijst

Eén van mijn goede voornemens was om dit jaar 25 boeken te lezen. In mijn vorige update kon je lezen dat de teller op dit moment op 15 staat. Ik ‘moet’ er dus nog 10 lezen. Het leek me leuk om eens na te denken over welke boeken ik dit jaar nog zou willen lezen. Welke romans staan momenteel op m’n leeslijst?


In alfabetische volgorde…

1. The Cuckoo’s Calling – Robert Galbraith (J.K. Rowling)
“Als een getroebleerd supermodel een dodelijke val maakt van een winters balkon in de Londense wijk Mayfair, wordt aangenomen dat het zelfmoord was. Haar broer twijfelt echter aan die lezing en vraagt privédetective Cormoran Strike om een onderzoek in te stellen. Strike is een invalide oorlogsveteraan met psychische problemen en zijn leven is een puinhoop. De opdracht redt hem financieel maar naarmate hij dieper graaft in de complexe modellenwereld, neemt de zaak een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar…”

2. Gone Girl – Gillian Flynn
Wie ben je? Wat hebben we elkaar aangedaan? Dat zijn de vragen die Nick Dunne zichzelf stelt op de morgen van zijn vijfde trouwdag, als zijn vrouw Amy plotseling verdwenen is. De politie verdenkt Nick. Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verborgen hield. Hij zweert dat het niet waar is. Forensisch onderzoek van zijn computer onthult aparte googleresultaten. Hij zegt dat ze niet van hem zijn. En dan zijn er de verdachte oproepen op zijn mobiele telefoon. Wat is er gebeurd met Nicks mooie, intelligente vrouw?”

3. De keukendochter – Jael McHenry
“De zesentwintigjarige Ginny Selvaggio is anders dan anderen. Ze is beschermd opgegroeird en voelt zich het meest op haar gemak in de keuken. Na de onverwachte dood van haar ouders zoekt Ginny troost bij haar lievelingsrecepten, zoals de broodsoep van haar Italiaanse grootmoeder Nonna. Tot haar verbijstering staat plotseling Nonna’s geest voor haar neus, opgeroepen door de krachtige geur van de soep. Nonna heeft een geheimzinnige waarschuwing voor Ginny: ‘Laat haar niet…’ Een geest in de keuken is niet Ginny’s enige uitdaging. Haar zus Amanda wil het ouderlijk huis verkopen, het enige huis dat Ginny ooit heeft gekend. Ook vindt ze foto’s van een vreemde vrouw tussen haar vaders spullen. Hoe meer Ginny ontdekt, hoe meer ze gaat koken, de meest overheerlijke familierecepten verschijnen dampend op tafel – met alle gevolgen van dien.

4. Looking for Alaska – John Green
“Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin  de Kolonel  en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert  Miles ontredderd achterlatend.

5. The Maze Runner-trilogie – James Dashner
Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

6. Morgen begin ik echt – Anita Notaro
“De hartsvriendinnen Ellie, Toni, Pam en Maggie vinden zichzelf een béétje te dik. Ze willen alle vier wel afvallen, maar de waarheid is dat ze eigenlijk te veel van lekker eten houden. Vol goede moed richten ze een club op om samen aan een gezondere levensstijk te werken. Maar goede voornemens uitvoeren, is veel moeilijker dan ze denken…”

7. The Rosie Project – Graeme Simsion
“De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

8. The Silver Linings Playbook – Matthew Quick
“Pat is net ontslagen uit een psychiatrische inrichting. Zijn leven staat op zijn kop: hij woont bij zijn ouders, heeft geen baan en geen contact met zijn vrouw, Nikki. Toch denkt Pat dat hij zijn leven kan beteren en Nikki terug kan winnen. Als Pat de raadselachtige Tiffany ontmoet, een jonge vrouw met haar eigen problemen, wordt zijn leven opnieuw overhoop gegooid…”

9. De waarheid en andere leugens – Sascha Arango
“Henry is een succesvol schrijver. Hij is elegant, ruimdenkend en bijzonder gevaarlijk. Want Henry is een gentleman-oplichter, die een heel aangenaam leven voor zichzelf gecreëerd heeft. Per ongeluk wordt zijn vriendin zwanger van hem. Nu moet hij zijn vrouw wel alles vertellen. Hoewel, moet hij haar echt alles vertellen? Dat zou zijn bestaan totaal ontwrichten. Het zou eenvoudiger zijn om zijn minnares uit de weg te ruimen. Maar uitgerekend bij die actie maakt Henry een onherstelbare fout.

10. Woesten – Kris Vansteenberge
“De negentiende eeuw loopt ten einde. Elisabeth, dochter van de smid, huwt met de jonge arts Guillaume Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven. Omdat zijn verschijning zijn vader en de dorpelingen doet huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven. Dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede.”

Hoe ziet jouw leeslijst eruit?

Reacties

  1. De keukendochter is super vond ik. En ik ben benieuwd wat je van gone girl gone gaat vinden.... ik wil hem altijd kopen maar leg hem steeds terug.
    Mijn challenge was 5 boeken, wegens mama worden en al. Maar ik zit er al over :-)
    Ben nu bezig aan de witch in winter triologie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, da's goed! Ik heb hem eigenlijk al vrij lang in de kast staan, maar grijp toch telkens naar andere boeken om eerst te lezen. Hopelijk komt het er dit jaar nog van! :-)

      Ik ben momenteel bezig in Gone Girl. Heb nog maar zo'n 30 bladzijden gelezen, dus ik kan je nog geen mening geven. Maar ik zal je snel laten weten of 't een aanrader is of niet. :-)

      Chapeau voor je meer-dan-vijf boeken trouwens. Ik heb enkele vriendinnen met baby's en ik begrijp niet hoe zij überhaupt iets gelezen krijgen. :-)

      Verwijderen
  2. Ik maak eigenlijk zelden een leeslijstje op, omdat ik vaak van idee verander. Nu is het wel het plan om Dante's Divina Commedia eindelijk eens uit te lezen (ik ben een paar maanden geleden door de Hel geraakt en dan toch weer gestopt), maar voor de rest laat ik mij gewoon leiden door de goesting van het moment als ik voor onze boekenkast sta :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dante heb ik nooit gelezen, maar het verhaal intrigeert mij wel. Ik ben alleen een beetje bang dat het wat te zware lectuur is. Voor mij moeten boeken echt lezen als een trein. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri