Doorgaan naar hoofdcontent

Recept Gezond genieten!: avocado-komkommersoep

Eentje uit ‘Gezond genieten!’, het kookboek dat ik gisteren reviewde. Wat kan ik hierover zeggen? Een lekker fris en vullend soepje zonder enig verlies aan voedingsstoffen, dat bovendien klaar is in vijf minuten. Áltijd een goede keuze wanneer je niet weet wat te maken, en dan vooral voor een lunch op een zomerdag! Ik heb het receptje een klein beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Wat ik anders deed, lees je ietsje lager cursief.

Voor de foto sprenkelde ik trouwens wat olijfolie over de soep, maar als je die weglaat, past dit recept zelfs binnen fase 2 van het Slim Concept-dieet.


Wat heb je nodig (2 personen)? 
  • Schil van ½ limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 1 komkommer, geschild en zaadjes verwijderd, grof gesneden
  • 1 avocado, schoongemaakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
Wat moet je doen?

Pureer alle ingrediënten met een halve theelepel zeezout en een heel klein beetje versgemalen zwarte peper in de keukenmachine tot een smeuïge soep. Eet deze soep koud, maak de af met een beetje versgemalen zwarte peper.

Wat ik anders deed, is dat ik de komkommer niet heb geschild, en ook de zaadlijsten mochten er van mij in blijven. Daarnaast heb ik 2 dl water toegevoegd, omdat ik de soep iets te dik vond. Omdat het mooier stond op de foto, heb ik de soep afgewerkt met een likje olijfolie. Dat gaf bovendien een extra lekker smaakje. Tot slot kan je voor de variatie ook eens een klein teentje knoflook mee blenden en de soep afwerken met wat verse tomatenblokjes.

Reacties

  1. Ik heb je blog net ontdekt, wat een leuke! Ga zeker wat van je recepten maken, te beginnen met deze soep morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi! Bedankt om een reactie achter te laten, vind ik altijd heel leuk! :-) Ik ben blij dat je m'n blog hebt ontdekt en hoop dat je hier regelmatig eens komt piepen... :-) Laat me gerust weten wat je van deze soep vond en of je het originele recept hebt gevolgd of ook wat van mijn aanpassingen hebt uitgevoerd.

      Verwijderen
    2. De soep was heel lekker! Ik heb er net als jij wat water bij gedaan, anders was het wel heel dik. De volgende keer doe ik er wat tomaat in, dat lijkt me ook een lekkere toevoeging! Nu eens even verder kijken op je blog wat ik voor het avondeten kan maken :)

      Verwijderen
    3. Hoi Annemarie!

      Leuk dat je 't lekker vond en dat je wat hebt gehad aan m'n tips. :-)

      Heb je iets gevonden om te maken als avondeten? :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.