Doorgaan naar hoofdcontent

Recept Gezond genieten!: avocado-komkommersoep

Eentje uit ‘Gezond genieten!’, het kookboek dat ik gisteren reviewde. Wat kan ik hierover zeggen? Een lekker fris en vullend soepje zonder enig verlies aan voedingsstoffen, dat bovendien klaar is in vijf minuten. Áltijd een goede keuze wanneer je niet weet wat te maken, en dan vooral voor een lunch op een zomerdag! Ik heb het receptje een klein beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Wat ik anders deed, lees je ietsje lager cursief.

Voor de foto sprenkelde ik trouwens wat olijfolie over de soep, maar als je die weglaat, past dit recept zelfs binnen fase 2 van het Slim Concept-dieet.


Wat heb je nodig (2 personen)? 
  • Schil van ½ limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 1 komkommer, geschild en zaadjes verwijderd, grof gesneden
  • 1 avocado, schoongemaakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
Wat moet je doen?

Pureer alle ingrediënten met een halve theelepel zeezout en een heel klein beetje versgemalen zwarte peper in de keukenmachine tot een smeuïge soep. Eet deze soep koud, maak de af met een beetje versgemalen zwarte peper.

Wat ik anders deed, is dat ik de komkommer niet heb geschild, en ook de zaadlijsten mochten er van mij in blijven. Daarnaast heb ik 2 dl water toegevoegd, omdat ik de soep iets te dik vond. Omdat het mooier stond op de foto, heb ik de soep afgewerkt met een likje olijfolie. Dat gaf bovendien een extra lekker smaakje. Tot slot kan je voor de variatie ook eens een klein teentje knoflook mee blenden en de soep afwerken met wat verse tomatenblokjes.

Reacties

  1. Ik heb je blog net ontdekt, wat een leuke! Ga zeker wat van je recepten maken, te beginnen met deze soep morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi! Bedankt om een reactie achter te laten, vind ik altijd heel leuk! :-) Ik ben blij dat je m'n blog hebt ontdekt en hoop dat je hier regelmatig eens komt piepen... :-) Laat me gerust weten wat je van deze soep vond en of je het originele recept hebt gevolgd of ook wat van mijn aanpassingen hebt uitgevoerd.

      Verwijderen
    2. De soep was heel lekker! Ik heb er net als jij wat water bij gedaan, anders was het wel heel dik. De volgende keer doe ik er wat tomaat in, dat lijkt me ook een lekkere toevoeging! Nu eens even verder kijken op je blog wat ik voor het avondeten kan maken :)

      Verwijderen
    3. Hoi Annemarie!

      Leuk dat je 't lekker vond en dat je wat hebt gehad aan m'n tips. :-)

      Heb je iets gevonden om te maken als avondeten? :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri