Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta chili con carne met mango

De ontdekking van de laatste paar dagen: chili con carne… met mango. Echt! Mijn lief keek net zoals jij nu waarschijnlijk kijkt, om dan een verbaasde ‘hm’ te laten ontsnappen na zijn eerste hap.

Wat ook een beetje ongewoon kan lijken, is de keuze van pasta in plaats van rijst of (gepofte) patatjes. Maar ik beloof dat alle smaken helemaal kloppen. En heb ik je met die belofte al ooit teleurgesteld?

  
Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 grote (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kidneybonen
  • ½ mango
  • 1 potje tomatenpuree
  • 150 ml tomatenpassata, vb. tomato frito
  • 3 dl vleesbouillon (Dat mag 3 dl water met 1 vleesbouillonblokje of –keteltje zijn.)
  • 300 g gehakt, bv. varkens-rundergehakt
  • 100 g tubetti of een andere hele kleine pastasoort
  • ½ kl harissa
  • 1 kl komijn
  • ½ kl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • Olijfolie
  • Optioneel: zure room
Wat moet je doen?

1. Schil de ui en snipper hem fijn. Bak hem aan in olijfolie in een kleine wok of antikleefpotje. Schil ook de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn of haal ze door de lookpers. Doe de knoflook bij de uien. Wanneer de uien glazig zijn, mag ook het gehakt mee worden aangebakken. Was en schil de paprika en snijd hem in blokjes of fijne reepjes. Doe die bij de uien en het gehakt. Kruid het geheel met de oregano, het paprikapoeder en de komijn. Laat dit alles zo’n 5 minuten bakken.

2. Roer dan de harissa en de tomatenpuree erdoor en giet de tomatenpassata en vleesbouillon erbij. Giet het blik rode bonen af, spoel ze onder kraan, laat ze uitlekken en doe ze dan bij in het potje. Laat de chili zo’n 15 minuten pruttelen.

3. Na een kwartiertje mag de pasta erbij, rechtstreeks in het potje. De pasta kan garen in de saus. Houd het wel een beetje in de gaten. Wanneer het meeste vocht verdwenen is en de pasta nog niet gaar is, mag je een beetje water toevoegen. Als je een deksel hebt, mag je dat zeker op het potje zetten. Het vocht verdampt dan veel minder snel.

4. Schil een halve mango en snijd hem in kleine blokjes. Roer die door de chili wanneer de pasta gaar is. Dien de pasta op, eventueel met een dotje zure room.

Reacties

  1. Bij deze dus een tweede poging: we hebben dit recept zaterdag klaargemaakt en het was inderdaad een beetje raar, maar vooral heel erg jummie!
    Belangrijkste aanpassing is dat we vegetarisch gehakt gebruikt hebben, waardoor we ook iets meer bouillon (in ons geval dan groentebouillon) en passata hebben toegevoegd. Vegetarisch gehakt geeft zelf immers niet echt vocht vrij. Voor de rest het recept volledig gevolgd (enkel de zure room vergeten, maar bon, die was toch optioneel) en het was superlekker! De eerste hap met mango was mijn eerste reactie "hmm, bizar, niet slecht, maar vooral bizar", maar na een paar happen wilde ik eigenlijk vooral dat ik er een ganse mango had ingedaan ;-) Er bleef absoluut niks meer over in de pot en mijn vriend was zo enthousiast dat hij de blijde mango-chili con carne-boodschap al verder verspreid heeft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt om nog eens poging te wagen. Deze reactie tovert namelijk al de hele dag een glimlach op m'n gezicht! :-)

      Ik hoop dat je vriend de blijde boodschap nog lang en ver blijft verspreiden. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.