Doorgaan naar hoofdcontent

Summer faves

Tijdens de zomermaanden kwamen er 38 blogposts online. Je kan ze allemaal terugvinden via mijn archief. In deze blogpost deel ik jullie en mijn favoriete posts van de afgelopen twee maanden.


Jullie zomer-favorietjes

Het allerliefst zien jullie gezonde recepten. En dat komt goed uit, want daarvan heb ik er een heleboel geschreven de afgelopen twee maanden. Bij mijn eigen aanraders staan er deze keer ook nog drie!

Mijn zomer-aanraders
1. Italië-foto’s {4/6}: Venetië – Geen zomer zonder vakantiefoto’s! Zelf kijk ik alle zes mijn fotoverslagjes met veel plezier terug, maar dat van Venetië is toch wel mijn favoriet. Ik vond het de mooiste stad die ik al heb bezocht in Italië. Ben jij weleens in Venetië geweest?
2. Gezonde pruimencake – Dit recept maakt me blij omdat het mijn allereerste helemaal zelf bedachte bakrecept is, omdat het meteen een groot succes was én omdat het eigenlijk best gezond is!
3. Asperges met garnalen en oveneitjes – Hopelijk heb jij net als ik enkele porties asperges in de diepvries gestopt, zodat je ook nog buiten het aspergeseizoen eventjes van ons witte goud kan genieten, bijvoorbeeld in deze goddelijke salade.
4. Goulashsoep – Onze niet-zomer maakte dat deze soep ongelofelijk goed heeft gesmaakt!
5. Listography 5: op de leeslijst – Af en toe vind ik het leuk om op m’n blog ook over enkele van mijn andere interesses te schrijven. Lezen is daar absoluut eentje van. In deze blogpost som ik 10 boeken(reeksen) op die ik snel nog wil lezen. Vind jij het leuk wanneer ik andere onderwerpen dan koken aan bod laat komen?

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

  1. En bij deze mijn laatste reactie van de dag, hoewel je waarschijnlijk nu al het gevoel hebt dat ik je aan het stalken ben :-) (ik zat met een leesachterstand, vandaar).
    Je foto's van Italië waren supermooi! Ik ben al in Venetië geweest, maar het is mij toen eigenlijk niet zo heel erg meegevallen: schoolreis, grijs en mistig, veel duiven... Sienna en Firenze bevielen mij eigenlijk veel meer. En San Gimignano!
    Nu, ik wil misschien wel nog eens terug naar Venetië, maar dan met mijn vriend en met mooi weer :-)

    En wat mij betreft: graag, die afwisseling tussen recepten en andere onderwerpen! Ik lees beide graag en zou sowieso ook blijven langskomen voor enkel de recepten, maar 't is wel leuk om ook andere zaken te kunnen lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe meer reacties, hoe liever ik het heb. Dat maakt me echt blij! :-)

      Ik denk dat het weer heel veel doet aan de indruk die een stad achterlaat. Bij ons was het weer in Verona bijvoorbeeld niet zo super, en dat is dan ook de stad die het minste indruk op me heeft gemaakt van onze hele reis... :-) Als je de kans krijgt, moet je zeker nog eens naar Venetië gaan. Ik zal in dat geval mee duimen voor een stralende zon! :-)

      Firenze staat ook heel hoog op mijn verlanglijst! En Sienna lijkt me ook wel mooi. San Gimignano ken ik zelfs niet, maar ik zal het onthouden. :-)

      Fijn ook om je feedback te lezen in verband met de onderwerpen op m'n blog. Het is leuk om te weten dat niet alleen de recepten met plezier worden gelezen. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.