Doorgaan naar hoofdcontent

Summer faves

Tijdens de zomermaanden kwamen er 38 blogposts online. Je kan ze allemaal terugvinden via mijn archief. In deze blogpost deel ik jullie en mijn favoriete posts van de afgelopen twee maanden.


Jullie zomer-favorietjes

Het allerliefst zien jullie gezonde recepten. En dat komt goed uit, want daarvan heb ik er een heleboel geschreven de afgelopen twee maanden. Bij mijn eigen aanraders staan er deze keer ook nog drie!

Mijn zomer-aanraders
1. Italië-foto’s {4/6}: Venetië – Geen zomer zonder vakantiefoto’s! Zelf kijk ik alle zes mijn fotoverslagjes met veel plezier terug, maar dat van Venetië is toch wel mijn favoriet. Ik vond het de mooiste stad die ik al heb bezocht in Italië. Ben jij weleens in Venetië geweest?
2. Gezonde pruimencake – Dit recept maakt me blij omdat het mijn allereerste helemaal zelf bedachte bakrecept is, omdat het meteen een groot succes was én omdat het eigenlijk best gezond is!
3. Asperges met garnalen en oveneitjes – Hopelijk heb jij net als ik enkele porties asperges in de diepvries gestopt, zodat je ook nog buiten het aspergeseizoen eventjes van ons witte goud kan genieten, bijvoorbeeld in deze goddelijke salade.
4. Goulashsoep – Onze niet-zomer maakte dat deze soep ongelofelijk goed heeft gesmaakt!
5. Listography 5: op de leeslijst – Af en toe vind ik het leuk om op m’n blog ook over enkele van mijn andere interesses te schrijven. Lezen is daar absoluut eentje van. In deze blogpost som ik 10 boeken(reeksen) op die ik snel nog wil lezen. Vind jij het leuk wanneer ik andere onderwerpen dan koken aan bod laat komen?

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

  1. En bij deze mijn laatste reactie van de dag, hoewel je waarschijnlijk nu al het gevoel hebt dat ik je aan het stalken ben :-) (ik zat met een leesachterstand, vandaar).
    Je foto's van Italië waren supermooi! Ik ben al in Venetië geweest, maar het is mij toen eigenlijk niet zo heel erg meegevallen: schoolreis, grijs en mistig, veel duiven... Sienna en Firenze bevielen mij eigenlijk veel meer. En San Gimignano!
    Nu, ik wil misschien wel nog eens terug naar Venetië, maar dan met mijn vriend en met mooi weer :-)

    En wat mij betreft: graag, die afwisseling tussen recepten en andere onderwerpen! Ik lees beide graag en zou sowieso ook blijven langskomen voor enkel de recepten, maar 't is wel leuk om ook andere zaken te kunnen lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe meer reacties, hoe liever ik het heb. Dat maakt me echt blij! :-)

      Ik denk dat het weer heel veel doet aan de indruk die een stad achterlaat. Bij ons was het weer in Verona bijvoorbeeld niet zo super, en dat is dan ook de stad die het minste indruk op me heeft gemaakt van onze hele reis... :-) Als je de kans krijgt, moet je zeker nog eens naar Venetië gaan. Ik zal in dat geval mee duimen voor een stralende zon! :-)

      Firenze staat ook heel hoog op mijn verlanglijst! En Sienna lijkt me ook wel mooi. San Gimignano ken ik zelfs niet, maar ik zal het onthouden. :-)

      Fijn ook om je feedback te lezen in verband met de onderwerpen op m'n blog. Het is leuk om te weten dat niet alleen de recepten met plezier worden gelezen. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri