Doorgaan naar hoofdcontent

25 dingen die jullie niet over mij wisten #projectblogboek

Omdat een persoonlijke blogpost al een tijdje geleden was. En omdat het zo stilaan weleens tijd werd voor mijn eerste #projectblogboek-post.

Met dank aan Lilith voor bladzijden vol bloginspiratie (en leesplezier, o, zoveel leesplezier!) en aan i. voor een super coole hashtag.

Dit is blogidee nummer 57 (ja, ik heb ze allemaal overgetypt en genummerd): ‘Schrijf een post met als titel 25 dingen die jullie niet over mij wisten.’


1. Er is een deurtje in mijn hoofd dat ik angstvallig gesloten houd voor de wiskunde. Als ik mijn vroegere wiskundelerares moet geloven, tenminste.
2. Mijn vrienden uit het middelbaar – met wie ik maandelijks een etentje houd – zijn eigenlijk pas na het middelbaar goede vrienden geworden. Tijdens het middelbaar zelf was ik veel te verlegen en te stil om goede vrienden te maken.
3. Ik had tijdens mijn tienerjaren een major crush op Johnny Depp. Nu ja, who am I kidding, hij kan mij nog steeds krijgen.
4. Ik kan heel Dawson’s Creek naspelen als het moet. Zou dat ooit moeten? Zou het, zou het?
5. Ik MOET elke dag naar Thuis kijken.
6. Ik heb nog bij de dienst live ondertiteling van Het Nieuws op vtm gewerkt.
7. En daarna bij een verdeler van babyspullen.
8. Zelf weet ik absoluut niet of ik baby’s wil. Echt. Geen idee.
9. Over trouwen heb ik echter nooit getwijfeld: neen, niets voor mij!
10. Al kriebelt het wel om eens een trouwjurk te passen. Of een paar, zo.
11. Wellicht ligt dat dan weer aan programma’s à la De Jurk en Don’t Tell the Bride. Damn you, VIJFtv.
12. Stiekem vind ik het jammer dat ik niet in Nederland ben geboren.
13. Ik heb Europa nog nooit verlaten. 
14. Meestal ben ik een rustige rosse, maar soms word ik een echte furie. Eigenlijk besta ik uit extremen. Ik steek het volledig op de haarkleur.
15. Ik wou dat ik groene ogen had.
16. Fast forward naar volgende week op dit moment en ik ben misschien in het bezit van mijn rijbewijs. #whaaa
17. Vroeger lustte ik enkel witte chocola, nu enkel pure. (Wat zei ik over die extremen?)
18. Ik heb nog nooit een snoepreep gegeten en heb ook geen plannen in die richting.
19. Ik vind dat tortillachips ontzettend naar zweetvoeten ruiken. Ugh.
20. Ik kan me vandaag moddervet voelen en morgen super slank. Een kinkje in m’n hersenen, dat.
21. Ik ben beginnen bloggen na lang, heel lang aandringen van m’n vriend.
22. Zelf lees ik liever beauty- dan foodblogs.
23. Ik houd zoveel van shoppen en heb zoveel kleren dat ik net zo goed een fashionblog had kunnen beginnen.
24. Ik heb m’n blog lang verborgen gehouden voor m’n vrienden en familie.
25. Filmpjes op m’n blog plaatsen is een drempel waarvan ik hoop dat ik hem ooit nog overwin.

Zo, dat lucht op.

En, is er zo ook iets dat ik moet weten over jou?

Reacties

 1. We kunnen misschien samen Dawsons Creek naspelen? Ik heb de hele reeks trouwens in mijn bevallingsverlof nog eens bekeken.
  En dat geboren in Nederland, I am with you girl!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, da's goed. Ben jij Team Dawson of Team Pacey? ;-)

   Verwijderen
 2. Ah, dat van die baby's herken ik helemaal! Ik ben benieuwd of ik ooit mijn "biologische klok" ga horen tikken :-)
  Dat van die snoeprepen herken ik dan weer helemaal niet, al eet ik dat nu eigenlijk ook nog maar zelden. Maar dat nog nooit gegeten hebben is toch een beetje raar hoor ;-)

  Volgens mij is een vlog een van de opdrachten bij projectblogboek, niet? Dus puntje 25 ga je wel moeten overwinnen dan :-) Ik overigens ook hoor: ik heb wel al eens een filmpje online gezet, maar ik praat daar niet in. Brrr voor filmpjes waarin ik praat!

  En tot slot: véél succes met je rijexamen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe oud ben je eigenlijk als ik dat mag vragen? :-)

   Ik ben echt een laatbloeier op vlak van snoepen. Vroeger zei zoetigheid mij compleet niks. Ik heb het pas enkele jaren geleden 'ontdekt', toen ik al op m'n eten aan het letten was. Het gevolg is dat ik heel veel dingen die compleet normaal zijn voor de meeste mensen nog nooit had/heb gegeten. Bijvoorbeeld een Magnum, een eclairtje, een koffiekoek... Allemaal pas twee à drie jaar geleden voor het eerst geproefd. En ik kan het aantal ervan dat ik ooit heb gegeten nog steeds op één hand tellen.

   Van die filmpjes: inderdaad! Vooral praten is eng! Altijd als ik mensen die ik al een tijdje online 'volg' voor het eerst hoor praten is dat super vreemd omdat ik me dat helemaal anders had voorgesteld! Ik wil het beeld dat mensen van mijn stem en manier van praten hebben niet kapotmaken. Of zoiets.

   Bedankt om me succes te wensen, maar het heeft helaas niet mogen baten. Ik moet het nog een keertje proberen... (I was robbed, seriously!)

   Verwijderen
  2. Hehe, ik ben 27 nu, dus op zich nog tijd genoeg, al is dat relatief met een 8 jaar oudere vriend...
   En jij? Als je je leeftijd wil zeggen natuurlijk! ;-)

   En boehoe voor de rij-instructeur! :-) Wanneer ga je opnieuw proberen?

   Verwijderen
  3. Ik ben ook 27. Mijn vriend is wel anderhalf jaar jonger dan ik. :-)

   Eind deze maand probeer ik het opnieuw... #blegh

   Verwijderen
 3. Hoe is dat? Bij de ondertiteling van het nieuws werken? En waarom ben je gestopt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was speciaal. :-) Het grootste nadeel waren de uren: altijd tot 20 uur 's avonds werken + weekendwerk. Ik was nooit voor 21 uur 's avonds thuis... Ik heb het twee jaar gedaan toen ik nog thuis woonde (en dus zelf 's avonds niet meer moest koken of zo).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.