Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge doorbreekt de blogstilte


Ik ben zo’n student die iedereen haat. Ik heb de hele cursus al gemarkeerd, gelezen en samengevat nog voor de anderen hem zelfs maar hebben afgeprint. Ik zit te stressen over taak 7, terwijl de rest nog zit te zwoegen op taak 1. Ik ben er steeds van overtuigd dat ik het heel slecht ga doen – en kan het niet laten om iedereen daarmee lastig te vallen – terwijl ik altijd slaag met vlag en wimpel. Ergerlijk, I know.

Maar voor je mijn blog ontvolgt en me niet leuk gaat vinden in stilte: ik kan er echt niets aan doen! Het is allemaal een gevolg van het feit dat ik ab-so-luut geen tijd kan inschatten. Ik denk altijd dat ik veel te weinig tijd ga hebben. Dus ik schuif alles en iedereen opzij, en sluit me op in een werkbubbel. Zo eentje waar je van jezelf amper uit mag om naar het toilet te gaan. De volgende keer dat ik eventjes bovenkom om adem te halen, merk ik dat ik zo hard voor zit op schema dat het bijna belachelijk is.

Het is al twee weken stil op m’n blog, mijn online plekje dat me normaal zoveel vreugde bezorgt. M’n vriendinnetjes heb ik sinds het begin van september amper nog gezien. Ik zit al 3 weken op bladzijde 5 van The Maze Runner, en ik weet al helemaal niet meer of het buiten nu nog zomert of we toch echt aan de warme chocomelk mogen beginnen. Maar hé, al mijn taken tot eind oktober zijn toch al gedaan…

Ehm, neen. Niet echt logisch, besef ik nu. En daarom zeg ik tegen het irritante stemmetje in m’n hoofd dat probeert me een schuldgevoel aan te praten omdat ik in plaats van te beginnen aan m’n taken voor november een blogpost zit te schrijven: I know you’re talking, but all I hear is blah, blah, blah. En tegen jullie zeg ik: ontzettend bedankt om (als ik m’n blogstatistieken mag geloven) nog steeds elke dag eens te komen piepen. Ik zal er terug voor zorgen dat je niet telkens voor niets langskomt!

Fijne nieuwe week iedereen!

Reacties

 1. Geloof het of niet, ik was ook zo'n student :-), ik had me veel minder eenzaam gevoeld als ik had geweten dat ik niet zo alleen was geweest :-) en ik heb dit nog steeds,.....alles is altijd keurig op tijd geregeld,......anders krijg ik stress :-). Succes met je studie,....en vergeet ook af en toe te genieten, heb ik veel te weinig gedaan toen ik student was,.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te weten dat er nog zo'n mensen zijn! :-) Op zich heeft het wel meer voor- dan nadelen om 'zo' te zijn natuurlijk, maar het nodeloze stressgedeelte zou ik toch ook wel heel graag willen skippen!

   Ik zal m'n best doen om af en toe te genieten.

   Omdat ik daarstraks eventjes echt niet verder kon met m'n taken, en m'n schuldgevoel het me niet toeliet om gewoon een filmpje op te zetten, heb ik zelfs... gestreken! Ik herken mezelf niet meer!

   Verwijderen
 2. Hehe, chapeau dat je zo plichtsbewust bent! Weliswaar opletten dat je nog wat vrije tijd toelaat, maar je lijkt op studievlak alleszins wel keigoed bezig!
  En ik zie nu dat mijn bericht van gisteren op de chili con carne met mango niet doorgekomen is (het leek gisteren ook te blokkeren, maar ik wilde niet spammen door het direct nog eens te sturen). Had je daarin ook succesgewenst, omdat ik de blogstilte al had geïnterpreteerd als "volop bezig met schoolwerk".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, bedankt om het te verwoorden als 'plichtsbewust'. Dat maakt het meteen een stuk minder cuckoo! ;-)

   Verwijderen
 3. Hier ook zo eentje :-) Vooral blijven ademen...(en koken!) Courage!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.