Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge doorbreekt de blogstilte


Ik ben zo’n student die iedereen haat. Ik heb de hele cursus al gemarkeerd, gelezen en samengevat nog voor de anderen hem zelfs maar hebben afgeprint. Ik zit te stressen over taak 7, terwijl de rest nog zit te zwoegen op taak 1. Ik ben er steeds van overtuigd dat ik het heel slecht ga doen – en kan het niet laten om iedereen daarmee lastig te vallen – terwijl ik altijd slaag met vlag en wimpel. Ergerlijk, I know.

Maar voor je mijn blog ontvolgt en me niet leuk gaat vinden in stilte: ik kan er echt niets aan doen! Het is allemaal een gevolg van het feit dat ik ab-so-luut geen tijd kan inschatten. Ik denk altijd dat ik veel te weinig tijd ga hebben. Dus ik schuif alles en iedereen opzij, en sluit me op in een werkbubbel. Zo eentje waar je van jezelf amper uit mag om naar het toilet te gaan. De volgende keer dat ik eventjes bovenkom om adem te halen, merk ik dat ik zo hard voor zit op schema dat het bijna belachelijk is.

Het is al twee weken stil op m’n blog, mijn online plekje dat me normaal zoveel vreugde bezorgt. M’n vriendinnetjes heb ik sinds het begin van september amper nog gezien. Ik zit al 3 weken op bladzijde 5 van The Maze Runner, en ik weet al helemaal niet meer of het buiten nu nog zomert of we toch echt aan de warme chocomelk mogen beginnen. Maar hé, al mijn taken tot eind oktober zijn toch al gedaan…

Ehm, neen. Niet echt logisch, besef ik nu. En daarom zeg ik tegen het irritante stemmetje in m’n hoofd dat probeert me een schuldgevoel aan te praten omdat ik in plaats van te beginnen aan m’n taken voor november een blogpost zit te schrijven: I know you’re talking, but all I hear is blah, blah, blah. En tegen jullie zeg ik: ontzettend bedankt om (als ik m’n blogstatistieken mag geloven) nog steeds elke dag eens te komen piepen. Ik zal er terug voor zorgen dat je niet telkens voor niets langskomt!

Fijne nieuwe week iedereen!

Reacties

  1. Geloof het of niet, ik was ook zo'n student :-), ik had me veel minder eenzaam gevoeld als ik had geweten dat ik niet zo alleen was geweest :-) en ik heb dit nog steeds,.....alles is altijd keurig op tijd geregeld,......anders krijg ik stress :-). Succes met je studie,....en vergeet ook af en toe te genieten, heb ik veel te weinig gedaan toen ik student was,.......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te weten dat er nog zo'n mensen zijn! :-) Op zich heeft het wel meer voor- dan nadelen om 'zo' te zijn natuurlijk, maar het nodeloze stressgedeelte zou ik toch ook wel heel graag willen skippen!

      Ik zal m'n best doen om af en toe te genieten.

      Omdat ik daarstraks eventjes echt niet verder kon met m'n taken, en m'n schuldgevoel het me niet toeliet om gewoon een filmpje op te zetten, heb ik zelfs... gestreken! Ik herken mezelf niet meer!

      Verwijderen
  2. Hehe, chapeau dat je zo plichtsbewust bent! Weliswaar opletten dat je nog wat vrije tijd toelaat, maar je lijkt op studievlak alleszins wel keigoed bezig!
    En ik zie nu dat mijn bericht van gisteren op de chili con carne met mango niet doorgekomen is (het leek gisteren ook te blokkeren, maar ik wilde niet spammen door het direct nog eens te sturen). Had je daarin ook succesgewenst, omdat ik de blogstilte al had geïnterpreteerd als "volop bezig met schoolwerk".

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, bedankt om het te verwoorden als 'plichtsbewust'. Dat maakt het meteen een stuk minder cuckoo! ;-)

      Verwijderen
  3. Hier ook zo eentje :-) Vooral blijven ademen...(en koken!) Courage!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri