Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 41: aMuse gaat ovengek

De afgelopen week ging onze verwarming voor het eerst weer aan. In mijn hoofd sluit dat de zomer officieel af en luidt het de herfst in. Hoewel het voor mij nooit warm genoeg kan zijn (ook niet wanneer het meer dan 35 graden is, neen), betrap ik mezelf erop dat ik het stiekem toch ook wel gezellig vind dat de herfst alles weer in een kleurrijk kleedje stopt en we ’s avonds onder de fleece’jes mogen kruipen met een grote tas dampende chocomelk.

Een andere grote troef van de herfst zijn de ovenschotels. Alles wat je in de oven schuift, komt er automatisch lekker terug uit. En terwijl je eten lekker staat te worden in de oven, kan jij nog iets anders doen. Een lesvoorbereiding maken bijvoorbeeld. Zou ik dan toch eindelijk een ritme beginnen vinden?

Veggie lasagne



De afgelopen week gebruikte ik op vijf van de zeven dagen onze oven. Twee keer voor een vegetarische lasagne. Lasagne houdt een beetje het midden tussen de zomer en de herfst, vind ik. De ingrediënten zijn vaak zomers, maar doordat het uit de oven komt, smaakt het het best op koudere dagen.

Parmigiana-pastaschotel (veggie)


Alweer een variant, ja… Het moet maar zo lekker niet zijn!

???


Op donderdag ging ik aan de slag voor de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd. Voor de eerste opdracht moest ik iets maken met pompoen. Wat ik ervan heb gemaakt, ontdek je pas morgen op m’n blog. Tenzij je m’n liefje al bent tegengekomen, dan is de kans groot dat je het al weet. Hij loopt namelijk tegen iedereen te verkondigen hoe lekker het wel was, de lieverd.

Avocado-tomaat-ei


‘Koken’ voor mezelf: een avocado, twee tomaten, twee hardgekookte eitjes en zelfgemaakte cocktailsaus. Perfect om op je ‘gemakje’ op te eten terwijl je naar Grey’s Anatomy kijkt. Ik weet dat eten voor tv o zo slecht is, maar het kan soms ook o zo gezellig zijn. Eet jij ook weleens voor tv wanneer je alleen thuis bent?

Pompoenpannenkoekjes


In het weekend hoefde ik ’s avonds niet te koken. Het enige wat ik maakte, waren deze pompoenpannenkoekjes als soort-van-brunch op zondag. Wanneer je een pompoen in huis haalt, maak je je er immers niet zomaar met één gerechtje vanaf…

Reacties

  1. Ook hier schuldig aan tv-kijken als ik alleen eet. En vaak ook met Grey's Anatomy! Pas dit jaar ontdekt (jup, geen idee hoe ik er in geslaagd ben om dat zoveel jaar gewoon compleet te missen) en daardoor dus nog veel seizoenen te gaan. Soms kijk ik tijdens mijn lunch ook naar Project Runway, maar ssst, dat is al helemaal een guilty pleasure ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe kàn dat nu! Ik ben zo jaloers op jou, ik wou dat ik het ook allemaal nog kon 'ontdekken'. Ik zit ondertussen al aan m'n derde of vierde 'ronde' met Grey's Anatomy.

    Je hebt toch Desperate Housewives en Dexter al ontdekt? (Die staan in mijn persoonlijke top 3 stiekem zelfs nog voor Grey's Anatomy...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken beiden van naam (oef :p) en van Desperate Housewives heb ik ook wel al wat losse afleveringen gezien, maar geen volledige seizoenen. Dexter is nog volledig te ontdekken, dus alleszins bedankt voor de tip. Eens ik door Grey's Anatomy ben, kan ik daar dan aan beginnen. Sorry als ik je nu nog jaloerser maak ;-)
    Nu, ik loop echt altijd gigantisch achter met series: zo hebben we ook dit jaar pas Game of Thrones ontdekt! We hebben ondertussen wel al de eerste drie seizoenen gezien en proberen nu seizoen 4 nog wat uit te stellen, kwestie van dat niet te lang te moeten wachten op seizoen 5 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.