Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 41: aMuse gaat ovengek

De afgelopen week ging onze verwarming voor het eerst weer aan. In mijn hoofd sluit dat de zomer officieel af en luidt het de herfst in. Hoewel het voor mij nooit warm genoeg kan zijn (ook niet wanneer het meer dan 35 graden is, neen), betrap ik mezelf erop dat ik het stiekem toch ook wel gezellig vind dat de herfst alles weer in een kleurrijk kleedje stopt en we ’s avonds onder de fleece’jes mogen kruipen met een grote tas dampende chocomelk.

Een andere grote troef van de herfst zijn de ovenschotels. Alles wat je in de oven schuift, komt er automatisch lekker terug uit. En terwijl je eten lekker staat te worden in de oven, kan jij nog iets anders doen. Een lesvoorbereiding maken bijvoorbeeld. Zou ik dan toch eindelijk een ritme beginnen vinden?

Veggie lasagne



De afgelopen week gebruikte ik op vijf van de zeven dagen onze oven. Twee keer voor een vegetarische lasagne. Lasagne houdt een beetje het midden tussen de zomer en de herfst, vind ik. De ingrediënten zijn vaak zomers, maar doordat het uit de oven komt, smaakt het het best op koudere dagen.

Parmigiana-pastaschotel (veggie)


Alweer een variant, ja… Het moet maar zo lekker niet zijn!

???


Op donderdag ging ik aan de slag voor de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd. Voor de eerste opdracht moest ik iets maken met pompoen. Wat ik ervan heb gemaakt, ontdek je pas morgen op m’n blog. Tenzij je m’n liefje al bent tegengekomen, dan is de kans groot dat je het al weet. Hij loopt namelijk tegen iedereen te verkondigen hoe lekker het wel was, de lieverd.

Avocado-tomaat-ei


‘Koken’ voor mezelf: een avocado, twee tomaten, twee hardgekookte eitjes en zelfgemaakte cocktailsaus. Perfect om op je ‘gemakje’ op te eten terwijl je naar Grey’s Anatomy kijkt. Ik weet dat eten voor tv o zo slecht is, maar het kan soms ook o zo gezellig zijn. Eet jij ook weleens voor tv wanneer je alleen thuis bent?

Pompoenpannenkoekjes


In het weekend hoefde ik ’s avonds niet te koken. Het enige wat ik maakte, waren deze pompoenpannenkoekjes als soort-van-brunch op zondag. Wanneer je een pompoen in huis haalt, maak je je er immers niet zomaar met één gerechtje vanaf…

Reacties

  1. Ook hier schuldig aan tv-kijken als ik alleen eet. En vaak ook met Grey's Anatomy! Pas dit jaar ontdekt (jup, geen idee hoe ik er in geslaagd ben om dat zoveel jaar gewoon compleet te missen) en daardoor dus nog veel seizoenen te gaan. Soms kijk ik tijdens mijn lunch ook naar Project Runway, maar ssst, dat is al helemaal een guilty pleasure ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe kàn dat nu! Ik ben zo jaloers op jou, ik wou dat ik het ook allemaal nog kon 'ontdekken'. Ik zit ondertussen al aan m'n derde of vierde 'ronde' met Grey's Anatomy.

    Je hebt toch Desperate Housewives en Dexter al ontdekt? (Die staan in mijn persoonlijke top 3 stiekem zelfs nog voor Grey's Anatomy...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken beiden van naam (oef :p) en van Desperate Housewives heb ik ook wel al wat losse afleveringen gezien, maar geen volledige seizoenen. Dexter is nog volledig te ontdekken, dus alleszins bedankt voor de tip. Eens ik door Grey's Anatomy ben, kan ik daar dan aan beginnen. Sorry als ik je nu nog jaloerser maak ;-)
    Nu, ik loop echt altijd gigantisch achter met series: zo hebben we ook dit jaar pas Game of Thrones ontdekt! We hebben ondertussen wel al de eerste drie seizoenen gezien en proberen nu seizoen 4 nog wat uit te stellen, kwestie van dat niet te lang te moeten wachten op seizoen 5 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri