Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 42: aMuse verwachtte niet zoveel kip

Mijn moeder denkt altijd dat mijn vriend van mij niet genoeg vlees te eten krijgt. Daarom stond ze plots voor de deur met een hele gebraden kip. Voor mijn vriend dus. Ik heb maar geluk dat ik van hem mocht mee-eten.

Gebraden kip met ovenfrietjes


Ik haalde frietjes die je in de oven kan maken – wij hebben geen frietpot – en wat groentjes voor erbij, en in een mum van tijd stond deze typische Belgische maaltijd op tafel. Een primeur sinds mijn vriend en ik zo’n drie jaar geleden zijn gaan samenwonen. Hoewel zo’n kost niet mijn lievelingseten is, smaakt het zo eens in de drie jaar toch wel. Dank je mama!

Pastasalade met kip


Aangezien ik weigerde een hele kip klaar te maken voor twee personen, hadden we de volgende dag nog twee kippenbillen over. Daar maakte ik een eenvoudige pastasalade mee. Al veel meer mijn ding! (Sorry voor het slechte licht trouwens, ik moet echt opnieuw de flitsset bovenhalen.)

Rodekool met gepofte zoete aardappel en kippenworst


Op woensdag zette ik dan maar op tafel wat ik voor de onverwachte kiphistorie wilde maken: dagelijkse kost maar dankzij de zoete aardappel toch een beetje specialer. (Zoete) aardappelen poffen in de oven is een absolute aanrader. Klaar in letterlijk enkele minuten!

Yoghurtcake met appel


De ultieme gezonde herfstcake. Yum! Het recept vind je hier en je bent verplicht deze cake te maken. Verplicht, ja.

Risotto à la flamande


Alvorens het helemaal schandalig is om nog asperges op tafel te zetten, toverde ik nog maar eens een zakje uit onze diepvries en maakte ik ze klaar op mijn favoriete manier! Al gebruikte ik deze keer gerookte zalm en liet ik de eitjes weg omdat we niet zo ontzettend veel honger hadden. Nog drie ingevroren porties asperges te gaan…

Spaghetti


Op vrijdag en zaterdag ging ik uit eten met vriendinnetjes, maar op zondag stond ik terug zelf achter het fornuis. Ik vond het nog eens tijd voor een groot bord dampende spaghetti… met kippengehakt!

Reacties

  1. Haha, die titel! Maar inderdaad, wel zeer veel kip :-)
    Wij hebben ook geen frietketel, dat zijn uiteindelijk toch voornamelijk ongezonde dingen die je daarin klaarmaakt, vind ik. Neemt niet weg dat er hier af en toe ook wel eens frietjes op het menu staan (net zoals jullie in de oven), al is dat heel beperkt, want zo graag eet ik dat eigenlijk ook niet.
    De appelcake heb ik ook gepind; enkel nog eens op zoek naar amandelmeel in de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ja, en eigenlijk heb ik op de twee dagen dat ik buitenshuis at ook nog eens kip gegeten... Eén keer een pizza met gegrilde kip en één keer tapas waarbij ook kippenboutjes zaten. :-)

      Voor mij was dit de allereerste keer dat ik ovenfrietjes maakte. Ovenkroketjes had ik wel al eens één keer gemaakt. Ik ben op zich ook absoluut geen fan van friet, maar ik vond ze zo wel lekker. Ze smaakten helemaal niet zo vettig. :-)

      Die appelcake is echt een toppertje! Amandelmeel is trouwens gewoon amandelpoeder, hé (gemalen amandelen dus). Ik vermeld het maar voor de zekerheid. :-)

      Verwijderen
    2. Euhm ja, goed dat je het zegt. Ik moet weliswaar nog altijd naar de winkel, want het amandelpoeder is ook op, maar ik ga dan tenminste al niet moeten zoeken :-)

      Frietjes uit de oven vind ik ook wel lekkerder dan in frietvet, in de zin dat ik ze in frietvet niet echt lekker vind en in de oven best wel ok. Is ook wel al verbeterd, vroeger lustte ik helemaal geen frietjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.