Doorgaan naar hoofdcontent

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

 Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.

Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!

Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.

Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassend is voor mij. Soit, kijk snel mee naar wat ik ervan heb gemaakt!


Avocadomousse met fruitsalsa

Wat heb je nodig?
  • 2 avocado’s
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ mango
  • ¼ galiameloen
  • 1 limoen + eventueel 1 extra voor de zeste
  • 150 g Griekse natuuryoghurt
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika – ik was mijn paprika’s eerst altijd omdat je toch nooit alle schil eraf krijgt – en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in hele fijne blokjes en doe die in een kommetje.

2. Schil de mango, snijd ook die in fijne blokjes en doe die bij in het kommetje. Ik schil een mango altijd met een dunschiller, maar als je wil, mag je het ook eens proberen met een glas. Met een glas? Ja, klik!

3. Haal de schil van een kwart galiameloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in blokjes die ongeveer even groot zijn als de rest. Ook de meloen mag bij in het kommetje, samen met twee eetlepels olijfolie en het sap van ½ limoen. Roer alles onder elkaar. Zo, dat is je salsa.

4. Nu nog de avocadomousse. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, snijd elke helft nog eens in twee en trek de schil met je handen van de kwartjes. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in je blender, lepel de Griekse yoghurt erbij, samen met twee eetlepels olijfolie, het sap van ½ limoen, een klein snuifje cayennepeper (opgepast, dat is echt pikant!) en wat zout. Blend het geheel tot een smeuïge mousse.

5. Lepel de avocadomousse in een glaasje en schep er wat salsa bij. Werk eventueel af met wat extra cayennepeper en de zeste van een (gewassen!) limoen, voor de foto natuurlijk!


Geen moeite en alleen maar ‘goede’ calorieën. Perfect voor kerst of oudjaar, toch?


Er zou deze keer in het bijzonder worden gelet op de fotos. Daar deed ik dan ook extra m’n best voor.


En m’n vriendje ondertussen maar fotos nemen van mij. Helemaal meta.

Dit waren mijn eerdere inzendingen:

Reacties

  1. Ooohhh ik ben zo blij voor jou! Echt waar!
    De tijd die jij erin steeks is echt opmerkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Silke! Het is soms goochelen met tijd, maar ik doe inderdaad m'n best.:-)

      Verwijderen
  2. Proficiat! Is dit nu de laatste ronde of is er nog een schifting binnen deze 10 deelnemers?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! De volgende stap is naar vijf kandidaten... Ik heb wel gezien dat er nog iemand anders een hapje op basis van avocado had, dus dat wordt nog spannend. Al blijf ik erbij dat ik al héél blij ben om bij de laatste tien te zijn geraakt! :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé! Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets 2 zoete appels, type Jonagold Handjevol gepelde walnoten 1 kl komijnpoeder 1 kl kaneelpoeder Peper & zout Olijfolie 2 stronkjes witloof 1 el mayonaise Citroensap Peper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjes Grof zeezout Olijfolie Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten. 2. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Sni

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!) het logo is gemaakt de lettertypes- en groottes zijn gekozen de knopen over de kleuren zijn doorgehakt mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansje Niet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpress ik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellen en vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassen Met dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK! Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst. Mijn