Doorgaan naar hoofdcontent

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

 Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.

Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!

Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.

Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassend is voor mij. Soit, kijk snel mee naar wat ik ervan heb gemaakt!


Avocadomousse met fruitsalsa

Wat heb je nodig?
  • 2 avocado’s
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ mango
  • ¼ galiameloen
  • 1 limoen + eventueel 1 extra voor de zeste
  • 150 g Griekse natuuryoghurt
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika – ik was mijn paprika’s eerst altijd omdat je toch nooit alle schil eraf krijgt – en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in hele fijne blokjes en doe die in een kommetje.

2. Schil de mango, snijd ook die in fijne blokjes en doe die bij in het kommetje. Ik schil een mango altijd met een dunschiller, maar als je wil, mag je het ook eens proberen met een glas. Met een glas? Ja, klik!

3. Haal de schil van een kwart galiameloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in blokjes die ongeveer even groot zijn als de rest. Ook de meloen mag bij in het kommetje, samen met twee eetlepels olijfolie en het sap van ½ limoen. Roer alles onder elkaar. Zo, dat is je salsa.

4. Nu nog de avocadomousse. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, snijd elke helft nog eens in twee en trek de schil met je handen van de kwartjes. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in je blender, lepel de Griekse yoghurt erbij, samen met twee eetlepels olijfolie, het sap van ½ limoen, een klein snuifje cayennepeper (opgepast, dat is echt pikant!) en wat zout. Blend het geheel tot een smeuïge mousse.

5. Lepel de avocadomousse in een glaasje en schep er wat salsa bij. Werk eventueel af met wat extra cayennepeper en de zeste van een (gewassen!) limoen, voor de foto natuurlijk!


Geen moeite en alleen maar ‘goede’ calorieën. Perfect voor kerst of oudjaar, toch?


Er zou deze keer in het bijzonder worden gelet op de fotos. Daar deed ik dan ook extra m’n best voor.


En m’n vriendje ondertussen maar fotos nemen van mij. Helemaal meta.

Dit waren mijn eerdere inzendingen:

Reacties

  1. Ooohhh ik ben zo blij voor jou! Echt waar!
    De tijd die jij erin steeks is echt opmerkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Silke! Het is soms goochelen met tijd, maar ik doe inderdaad m'n best.:-)

      Verwijderen
  2. Proficiat! Is dit nu de laatste ronde of is er nog een schifting binnen deze 10 deelnemers?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! De volgende stap is naar vijf kandidaten... Ik heb wel gezien dat er nog iemand anders een hapje op basis van avocado had, dus dat wordt nog spannend. Al blijf ik erbij dat ik al héél blij ben om bij de laatste tien te zijn geraakt! :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.