Ik ben bij de laatste tien in
de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet
helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en
gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief
alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan
overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping
up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde
gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de
opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw
aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk
vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan
smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet
anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassend is voor
mij. Soit, kijk snel mee naar wat ik ervan heb gemaakt!
Avocadomousse met fruitsalsa
Wat heb je nodig?
- 2 avocado’s
- 1 rode puntpaprika
- ½ mango
- ¼ galiameloen
- 1 limoen + eventueel 1 extra voor de zeste
- 150 g Griekse natuuryoghurt
- Snuifje cayennepeper
- Zout
- Olijfolie
Wat moet je doen?
1. Was en schil
de paprika – ik was mijn paprika’s eerst altijd omdat je toch nooit alle schil
eraf krijgt – en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in hele fijne
blokjes en doe die in een kommetje.
2. Schil de
mango, snijd ook die in fijne blokjes en doe die bij in het kommetje. Ik schil
een mango altijd met een dunschiller, maar als je wil, mag je het ook eens
proberen met een glas. Met een glas? Ja, klik!
3. Haal de
schil van een kwart galiameloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in
blokjes die ongeveer even groot zijn als de rest. Ook de meloen mag bij in het
kommetje, samen met twee eetlepels olijfolie en het sap van ½ limoen. Roer alles
onder elkaar. Zo, dat is je salsa.
4. Nu nog de
avocadomousse. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, snijd elke
helft nog eens in twee en trek de schil met je handen van de kwartjes. Doe het
vruchtvlees van de avocado’s in je blender, lepel de Griekse yoghurt erbij, samen
met twee eetlepels olijfolie, het sap van ½ limoen, een klein snuifje
cayennepeper (opgepast, dat is echt pikant!) en wat zout. Blend het geheel tot
een smeuïge mousse.
5. Lepel de
avocadomousse in een glaasje en schep er wat salsa bij. Werk eventueel af met
wat extra cayennepeper en de zeste van een (gewassen!) limoen, voor de foto
natuurlijk!
Geen moeite en alleen maar ‘goede’ calorieën. Perfect voor kerst of oudjaar, toch?
Er zou deze keer in het bijzonder worden gelet op de foto’s. Daar deed ik dan ook extra m’n best voor.
Er zou deze keer in het bijzonder worden gelet op de foto’s. Daar deed ik dan ook extra m’n best voor.
En m’n vriendje ondertussen maar foto’s nemen van mij. Helemaal meta.
Dit waren mijn eerdere inzendingen:
Ooohhh ik ben zo blij voor jou! Echt waar!
BeantwoordenVerwijderenDe tijd die jij erin steeks is echt opmerkelijk!
Dankjewel, Silke! Het is soms goochelen met tijd, maar ik doe inderdaad m'n best.:-)
VerwijderenProficiat! Is dit nu de laatste ronde of is er nog een schifting binnen deze 10 deelnemers?
BeantwoordenVerwijderenDankjewel! De volgende stap is naar vijf kandidaten... Ik heb wel gezien dat er nog iemand anders een hapje op basis van avocado had, dus dat wordt nog spannend. Al blijf ik erbij dat ik al héél blij ben om bij de laatste tien te zijn geraakt! :-)
Verwijderen