Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 44: let there be light!

Belofte maakt schuld: sinds het winteruur ren ik opnieuw elke dag twee verdiepingen naar boven met ons avondeten om het op de foto te zetten met behulp van de studioflitser. Het resultaat? Smakelijke foto’s – en avondeten dat je ietwat koud moet opeten. Maar dat laatste vergeten we even. Je moet nu eenmaal wat overhebben voor je blog.

Ik heb de afgelopen week maar vier keer gekookt. We haalden een keertje af, dat was toen we om zeven uur thuiskwamen van de Boekenbeurs in Antwerpen. Eén keer haalde ik spaghettisaus uit de diepvriezer. En tot slot hadden we een verjaardagsfeest waar we eten kregen.

Wat opvalt, is dat we deze week geen enkele keer vegetarisch hebben gegeten. Dat is absoluut niet iets waar ik fier op ben. Het is zeker de bedoeling om opnieuw veel meer veggie te gaan koken. Helaas vind ik dat in de koude seizoenen veel moeilijker dan in de warme. Ideeën voor stevige veggie winterkost komen bij mij nu eenmaal niet zo spontaan als ideeën voor lichte zomergerechten zonder vlees. Nu ik dat besef, ga ik uiteraard wel mijn uiterste best doen om enkele veggie wintertoppers te verzinnen. Maar ondertussen zijn inspiratie en tips altijd welkom!

Chinese kip met rijst


Weet je nog dat mijn mama twee weken geleden aan de deur stond met een gebraden kip? Wel, ze stond er weer. Deze keer met iets wat ‘Chinese kip’ heet. Niet zelfgemaakt, hoor. Zo avontuurlijk is mijn moeder niet in de keuken. Er staat gewoon elke maandag een soort van mobiel kippenkraam waar zij woont, en daar kan je allerlei gerechten met kip kopen.

Beulingtaart met witloof


Eerder dit jaar maakte ik al een soortgelijke taart met rodekool, en deze variant met witloof viel net zo goed in de smaak. Heel erg slecht en vol calorieën, maar o zo lekker!

Pasta met asperges en ham


Hoppa, nog een zakje asperges uit de diepvries weggewerkt. Ik denk dat ik met de laatste twee maar soep ga maken. Asperges eten in november is gewoon te raar.

Rijstnoedels met kip in satésaus


Satésaus wordt vaak gegeten in Nederland, maar is veel onbekender in België. Ik leerde het kende dankzij Nederlandse blogs en omdat ik van zoet houd, wilde ik de saus zelf eens gaan namaken. Ze lijkt een beetje op de gado gado-saus, maar dan zonder kokosmelk en met andere kruiden. Heel erg lekker, maar wel heel vullend en zwaar. Normaal ben ik absurd goed in porties inschatten, maar dit was de eerste keer sinds lang dat we overschot hadden van ons avondeten.

Reacties

  1. Goh, qua tips voor vegetarische gerechten: ik kies een paar groenten uit de seizoenswijzer en google dan die groenten + vegetarisch recept om aan ideeën te komen.
    In de winter maak ik ook, meer dan in de zomer, vleesgerechten vegetarisch. Zo staat er bijvoorbeeld vanavond moussaka op het menu, maar dan met vegetarisch gehakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.