Belofte maakt schuld: sinds het winteruur ren ik
opnieuw elke dag twee verdiepingen naar boven met ons avondeten om het op de
foto te zetten met behulp van de studioflitser. Het resultaat? Smakelijke foto’s
– en avondeten dat je ietwat koud moet opeten. Maar dat laatste vergeten we even.
Je moet nu eenmaal wat overhebben voor je blog.
Ik heb de afgelopen week maar vier keer gekookt. We
haalden een keertje af, dat was toen we om zeven uur thuiskwamen van de
Boekenbeurs in Antwerpen. Eén keer haalde ik spaghettisaus uit de diepvriezer. En
tot slot hadden we een verjaardagsfeest waar we eten kregen.
Wat opvalt, is dat we deze week geen enkele keer
vegetarisch hebben gegeten. Dat is absoluut niet iets waar ik fier op ben. Het is
zeker de bedoeling om opnieuw veel meer veggie te gaan koken. Helaas vind ik
dat in de koude seizoenen veel moeilijker dan in de warme. Ideeën voor stevige veggie
winterkost komen bij mij nu eenmaal niet zo spontaan als ideeën voor lichte
zomergerechten zonder vlees. Nu ik dat besef, ga ik uiteraard wel mijn uiterste
best doen om enkele veggie wintertoppers te verzinnen. Maar ondertussen zijn inspiratie
en tips altijd welkom!
Chinese kip met rijst
Beulingtaart met
witloof
Eerder
dit jaar maakte ik al een soortgelijke taart met rodekool, en deze variant met
witloof viel net zo goed in de smaak. Heel erg slecht en vol calorieën, maar o
zo lekker!
Pasta met asperges
en ham
Hoppa,
nog een zakje asperges uit de diepvries weggewerkt. Ik denk dat ik met de
laatste twee maar soep ga maken. Asperges eten in november is gewoon te raar.
Rijstnoedels met
kip in satésaus
Goh, qua tips voor vegetarische gerechten: ik kies een paar groenten uit de seizoenswijzer en google dan die groenten + vegetarisch recept om aan ideeën te komen.
BeantwoordenVerwijderenIn de winter maak ik ook, meer dan in de zomer, vleesgerechten vegetarisch. Zo staat er bijvoorbeeld vanavond moussaka op het menu, maar dan met vegetarisch gehakt.