Doorgaan naar hoofdcontent

Bomen met pakjes onder zijn de beste bomen #projectblogboek

Eén van de 120 opdrachten uit Het Blogboek luidt: ‘Deel je wishlist voor kerst/je verjaardag/de zomer.’ Aangezien we over tien dagen alweer naast de pakjesboom zitten, leek dit mij een ideaal moment om deze opdracht uit te voeren.

Ik zou nu kunnen verkondigen dat kerstcadeautjes maar een bijkomstigheid zijn, en dat het eigenlijk gaat om het samenzijn met de mensen die je graag ziet en bla-bla-bla. Maar de waarheid is: ik houd van pakjes! Ik word ontzettend blij van àlles waar een leuk papiertje en een schattig strikje om zit.


Nu, begrijp me niet verkeerd, natuurlijk gaat het voor mij óók om de mensen, maar die mensen zie je – normaal gezien – ook vaak gewoon tijdens het jaar. Zonder pakjes is Kerstmis dan toch toch gewoon eender-welke-dag? Pak je inpakpapier er dus maar bij en snijd het alvast op maat van deze dingen:

1. Desperate Housewives seizoen 8
2. Dexter seizoen 7
3. Fitbit Flex in de kleur zwart (activiteitstracker)
4. MP3-speler
5. Hoofdtelefoon
6. Waterfles met filter voor fruit, inhoud min. 1 l
7. Crockpot slowcooker 2,4 l
8. Smoothiemaker, vb. van Princess
9. Bioscooptickets Kinepolis

Reacties

  1. In de Action kun je nu superleuke smoothiemakers/blenders kopen voor maar €15! Je draait de blender eraf, zet er een andere dop op en hopla, je hebt een drankfles voor mee naar het werk/school te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Maar ik zal eerst afwachten of er toevallig geen smotthiemaker onder de kerstboom ligt. ;-)

      Verwijderen
  2. Haha, eigenlijk is dat wel waar, dat Kerstmis zonder pakjes ook maar gewoon een familiebijeenkomst gelijk een andere is :-)
    Heb je een specifieke waterfles in gedachten? Ik heb er namelijk nog altijd geen gekocht, maar had er nooit bij stilgestaan om er eentje te nemen met een fruitfilter. Nu drink ik zelden water met een smaakje, maar als het niet teveel extra zou kosten (of met een filter die je elke x maand moet vervangen), dan is het misschien wel het overwegen waard!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er geen specifieke in gedachten, nee. Ik ben er zelf ook nog geen tegengekomen in de winkel, maar ik weet wel dat het bestaat. Is inderdaad een leuke extra. Hoeft niet altijd, maar wel fijn dat het kan. :-) Ik zal het je laten weten als ik zelf op een goede bots!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri