Doorgaan naar hoofdcontent

De meest gelezen blogposts van 2014 #projectblogboek

Zo op het einde van een jaar in de blogstatistieken duiken, ik vind dat weleens leuk. Bovendien was het een opdracht uit Het blogboek, dus ik heb een extra excuus.

Ik had het al een beetje verwacht aangezien het hier eigenlijk een kookblog is: de recepten zijn het populairst op aMuse Rouge. Er staan er dan ook maar liefst 9 in de top 10. De enige blogpost in deze lijst die geen recept is, staat dan weer wel met stip op nummer 1… *dum dum dummm*


Ik heb de indruk dat de hype rond quinoa ondertussen een klein beetje is afgenomen, maar begin 2014 was het supergraan nog immens populair. En dat zie ik terug in m’n statistieken. Alle quinoarecepten doen het heel goed op m’n blog, en eentje staat dan ook in de top 10.De Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd was voor mij één van de hoogtepunten van 2014. Ik ben ongelofelijk trots dat ik bij de laatste tien kandidaten ben geraakt. Dankzij de verwijzingen op de website van Libelle Lekker! staan alle drie mijn inzendingen in deze top 10, eentje op de negende, de achtste en de vierde plaats.
Van dit recept had ik niet verwacht dat het in de top 10 zou staan, al verdient het dat eigenlijk wel hoor. Het is een gezondere variant op een quiche. Prima dagelijkse kost waarmee je ontzettend veel kan variëren.


Gezonde bakrecepten doen het goed, daar ben ik heel blij om. Op de negende plek stond er eentje, op de zesde en zelfs op de tweede. En terecht! Ik begrijp niet waarom je nog calorierijke desserts of tussendoortjes zou maken, wanneer caloriearm Zo. Lekker. Smaakt!


Eentje van helemaal begin 2014: de beste lasagne met vis die ik ooit heb gemaakt en gegeten. Het geheim zit hem in de saus. Om duimen en vingers bij af te likken!
We tuimelen de top 3 in met een gerechtje dat daar staat dankzij kerst. Hier is de afgelopen weken ontzettend vaak op gegoogled. Ik maakte dit vorig jaar met kerst en de rest van Vlaanderen dit jaar, denk ik…

En dan op een duidelijke eerste plaats: mijn review van Smartmat. Voor mij was Smartmat mogen testen voor mijn blog één van dé momenten uit 2014. Het feit dat mijn review nog steeds zo goed wordt gelezen is de kers op de taart.

Maar nog nieuwsgieriger dan naar mijn statistieken ben ik natuurlijk naar jullie mening. Wat is jouw favoriete blogpost van 2014 op aMuse Rouge?

Reacties

 1. Hmm, die vislasagne heb ik precies gemist ooit. Ik heb de link maar meteen opgeslagen om eens uit te testen!
  Ik vind het best wel moeilijk om een favoriete blogpost uit te kiezen. Als ik moet kiezen, ga ik qua recept voor de chili con carne met mango (op de hielen gevolgd door de herfstrisotto); qua "persoonlijke" berichten ben ik altijd fan van lijstjes met vb. voornemens en updates ervan.
  Maar bon, laten we het erop houden dat ik hier eigenlijk alles graag lees :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk bericht!
  Ik vond het Blogboek echt fantastisch ;).
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…